Oud Beersel stelt Bersalis Sourblend voor

Het is precies 10 jaar geleden dat Gert Christiaens stekerij Oud Beersel nieuw leven in blies. En dat wordt gevierd! Met een nieuw bier, een nieuw foedermagazijn en … een oude wagen.

Bersalis Sourblend bier

Bersalis Sourblend

Op 25 november 2005 werd Oud Beersel officieel heropend met de lancering van Bersalis Tripel. Om die 10 jaar te vieren werd zopas een nieuw bier voorgesteld, Bersalis Sourblend, een bier van gemengde gisting, verkregen door een blend van Bersalis met 30% lambiek.

Wie graag wil proeven, kan de komende weken terecht bij Brasserie Gravenhof (Dworp), Boelekewis (Huizingen), Hoppy Loft Delirium Café (Brussel), Honoloeloe (Mechelen), Gollem, Via Via Café en ’t Waagstuk (Antwerpen) alsook op De Lambiekfeesten (Alsemberg), De Nacht van de Ondernemer (Alsemberg), De Nacht van de Grote Dorst (Itterbeek) en het Zythos Bier Festival 2016 (Leuven). Vanaf eind mei zal Bersalis Sourblend ook beschikbaar zijn op 33cl-fles.

Oud Beersel foedermagazijn

Nieuw foedermagazijn

Bij de heropstart in 2005 bestond Oud Beersel voornamelijk uit een historisch gebouw met lege vaten en brouwmateriaal dat de tand des tijds amper had doorstaan. Sinds de heropening werd er continu geïnvesteerd. En zie, zopas huldigde Gert Christiaens het nieuw foedermagazijn in op de tweede verdieping van de stekerij, waarmee de capaciteit zowaar verdubbelt.

“Dit is een project waar we meer dan 4 jaar aan gewerkt hebben en het is de ‘kriek’ op ons werk van de afgelopen 10 jaar”, getuigt Gert. Bij de officiële opening aanwezig: ondermeer een zeer enthousiaste burgemeester Hugo Vandaele. Ter info: de recent toegevoegde foeders – waarvan de grootsten 120hl bier bevatten – werden oorspronkelijk gebruikt voor de Italiaanse topwijn Brunello di Montalcino.

Oud Beersel oldtimer

Oud Beersel oldtimer

De vorige eigenaar van Oud Beersel reed z’n biervaten rond met een Opel Blitz uit het jaar 1959. En ja, deze werd volledig gerestaureerd. “Een stukje erfgoed dat we niet wilden verloren laten gaan”, lacht Gert. De pickup zal weliswaar niet opnieuw gebruikt worden voor het leveren van vaten, noch zullen er rondritjes in de omgeving mee mogelijk zijn.

“Je zal onze oldtimer wél kunnen spotten op tal van evenementen”, verklaart Gert. “Deze maand nog tijdens de Nacht van de Grote Dorst in Itterbeek en het Lambiekfestival in Beersel, bijvoorbeeld.” Allen daarheen dus!

Meer info: www.oudbeersel.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *