‘Nacht van de Grote Dorst’ niet meer in Eizeringen

Nacht van de Grote Dorst

Elke twee jaar (en al sinds 2004) wordt de ‘Nacht van de Grote Dorst’ georganiseerd, het Internationaal Geuze & Kriek Festival van het Pajottenland, een initiatief van Het Geuzegenootschap.

Verhuis

De voorbije zes keer vond dit festival plaats in Eizeringen (Lennik), aan het bekende café In De Verzekering Tegen De Grote Dorst. Deze 7de editie echter zal op vrijdag 22 april 2016 plaatsvinden in het centrum van Itterbeek.

“We verhuizen noodgedwongen omdat er op onze vertrouwde locatie in Eizeringen sinds de plaatsing van het Kunst Op Komst-kunstwerk ‘The Wave’ geen plek meer is voor onze tweede tent”, verklaart organisator Yves Panneels.

Kurt & Yves Panneels

Nieuwe locatie

De ‘Nacht van de Grote Dorst’ zal zijn tenten dit jaar dus opslaan in de Kerstraat te Itterbeek, op een grasveldje achter de kerk. “Het is een hele mooie locatie mét een biergeschiedenis, want het ligt naast een oude mouterij”, aldus Panneels. “De nieuwe site is ook heel vlot bereikbaar met het openbaar vervoer en is toch zeer rustig en groen gelegen.”

De vorige editie – in 2014 – lokte zo’n 2.000 bierliefhebbers van over de hele wereld naar ons mooie Pajottenland, om te komen proeven van onze grote trots, de bieren van spontane gisting.

Meer info: www.geuzegenootschap.be/nacht-van-de-grote-dorst.

Bron: persinfo.org

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *