Foto’s: Proeverij “Nieuwe Oude Geuze”

“Wat was het fijn dat we weer mochten!” Op vrijdag 25 juni 2021 organiseerde De Lambikstoempers vzw na lange tijd – corona, weet je wel? – nog eens een (blind)proeverij. En wat voor een!

We proefden in het bovenzaaltje van Streekproducten Centrum (Halle), op veilige afstand van elkaar, in bubbels van 4, “Nieuwe Oude Geuze”. Het was verrassend, moeilijk, leuk, deugddoend, bevrijdend … Kortom: een meer dan geslaagde avond!

Generated by Facebook Photo Fetcher 2

25/06/2021: Proeverij “Nieuwe Oude Geuze”

De Lambikstoempers vzw organiseert een …

Proeverij “Nieuwe Oude Geuze”

Er is wat gebeurd de laatste tijd in de lambiekbierenwereld!

Of het door corona komt, weten we niet echt, maar er kwamen een aantal nieuwe spelers met een Oude Geuze op de markt én daarnaast vervoegden sommige stekers, brouwers of bierverenigingen sinds kort hun gamma met een exclusieve Oude Geuze.

Het is dus hoog tijd dat we een aantal van die bieren eens blind beoordelen en de voorbije moeilijke periode met een goed glas doorspoelen!

Afspraak op vrijdag 25 juni 2021 om 19u45 in de bovenzaal van het Streekproducten Centrum, Poststraat 3A te 1500 Halle.

We proeven een tiental bieren in onze gekende ‘Lambikstoempers-glaasjes’… Het belooft sowieso een interessante avond te worden!

Te nemen Corona COVID-19 maatregelen

  • Deelname is enkel mogelijk mits vooraf inschrijven!
  • Kom niet naar het evenement als je ziektesymptomen vertoont en verwittig de organisatie (Johan ‘Wanne’ Madalijns – 0479/92.80.49).
  • Volg de instructies van de organisatie en de richtlijnen die geafficheerd zijn in de ruimte.
  • Hou 1,5 meter afstand van medewerkers en andere deelnemers, uitgezonderd de personen die deel uitmaken van je gezelschap.
  • In de zaal gelden afstandsregels. Deze zijn aangeduid, dus gelieve de regels te volgen.
  • Mondmaskers zijn verplicht zolang je niet aan je tafel zit. Bij elke verplaatsing moet je dus je mondmasker dragen.
  • Eens je aan een tafel zit, dan behoud je die. Alle tafels en stoelen worden op voorhand ontsmet. Blijf zoveel mogelijk zitten aan je tafel, beperk je verplaatsingen tot de strikt noodzakelijke: blijf aan je tafel zitten, tenzij om naar de WC te gaan.
  • Er is handgel beschikbaar, gebruik ze!
  • Normaal gezien serveren we altijd brood bij de degustatie. Dit is nu uiteraard verboden. Neem dus gerust je eigen brood of crackers mee.
  • Maximum één persoon per WC-ruimte toegelaten.

Inschrijven

Deze activiteit is VOLZET! Inschrijven is dus niet meer mogelijk.

De deelnameprijs voor deze proeverij bedraagt 10 euro (voor Lambikstoempers), 12 euro (voor Zythosleden) en 15 euro voor (anderen).

Lambikstoempers glazen

In de hoop U op deze activiteit te mogen ontmoeten,
vriendelijke groeten,
Johan “Wanne” Madalijns,
voorzitter De Lambikstoempers vzw.

Logo De Lambikstoempers + Zythos vzw

  

Lambikstoempers Bierweekend 2021 geannuleerd

Lambikstoempers glazen

Na grondig overleg en binnen de huidige omstandigheden heeft het bestuur van De Lambikstoempers vzw, bierproeversvereniging Pajottenland-Zennevallei, besloten om ook in 2021 hun jaarlijkse Bierweekend te annuleren.

Het tweedaagse Bierweekend dat de laatste jaren doorging in De Lambiek te Alsemberg en honderden bierliefhebbers uit de hele wereld mocht ontvangen, zal dus niet plaats vinden in 2021.

Steun de horeca!

Net zoals verleden jaar roept De Lambikstoempers vzw wél op om datzelfde weekend – 28 & 29 augustus 2021 – (en natuurlijk ook op andere dagen) massaal naar je favoriete horecazaak in de buurt te gaan en er (minstens) een smakelijk streekbier te drinken.  

Op ieders gezondheid en om de lokale horeca, die het nog steeds hard nodig heeft, te steunen! Via de facebookpagina van De Lambikstoempers vzw kan jij je ervaring(en) delen. Doe het voor jezelf, De Lambikstoempers, onze Belgische biercultuur, maar vooral voor de Horeca!