12/05/2024: De Lambikstoempers bezetten ’t Parlement

Bezetting van 't Parlement 2024

Niet dat waar onze politici samenkomen, natuurlijk. Wel het gelijknamige café van Frank en Mina in de Klinkaart te Halle.

Op zondag 12 mei 2024 zal je uitbaters Frank en Mina niet achter hun toog zien staan, maar waarschijnlijk wel genietend van een goed glas bier op hun eigen terras! De Lambikstoempers bezetten op die dag (10u-18u) immers ’t Parlement om 10 bieren uit eigen streek extra in de kijker te zetten, met de bedoeling om aan het grote publiek de bierrijkdom van onze eigen regio te laten ontdekken.

Bierlijst

Check hieronder ons aanbod van streekbieren. Er is voor elk wat wils!

BIERBROUWERIJ / BIERFIRMA [*]BIERTYPEALC. VOL.
DuivelsbierBoon (Lembeek)Sterk donker8,0%
JawaEn Stoemelings (Ganshoren)IPA6,5%
Krokodiel4 Pajot (Vlezenbeek)Saison5,8%
LinkeBeerOud Beersel (Beersel) [* Anders]Blond5,8%
MarteauxBlacksmith (Waterloo)Tripel8,5%
MéandreLa Fluviation (Braine-l’Alleud)Saison met vlierbloesem6,0%
RecordAngerik (Dilbeek)Blond6,0%
TeirfBelgoo (Sint-Pieters-Leeuw) & 3 Fonteinen (Lot)Tarwebier6,0%
Wide Awake L’Ermitage (Anderlecht) Barrel Aged Baltic Rye Porter12,4%
WoudwolfVrijstaat Vanmol (Eizeringen) [*Alvinne]Kveik Raw Ale met jeneverbes en moerbei8,0%

“We lieten de traditionele lambiekbieren voor een keer achterwege en kozen voor kleinere, authentieke of nieuwe brouwerijen uit de regio waarvan de bieren niet zo bekend zijn bij het grote publiek. De zeer uitgebreide bierkaart van ’t Parlement wordt even aan de kant geschoven en maakt plaats voor een selectie van De Lambikstoempers”, aldus voorzitter Wanne Madalijns.

’t Parlement (Halle)

De locatie van dit event is uiteraard niet toevallig. Niet alleen is ’t Parlement in Halle een gezellige kroeg met een hart voor bieren (en whisky’s), maar ook de vaste vergaderstek van De Lambikstoempers vzw én de winnaar van de Gouden Lambikstoemper 2016.

Je kan tijdens onze Bezetting van ’t Parlement ook genieten van een kleine hap: een kaasbordje of huisbereide gehaktballetjes. Ideaal om je mama te verrassen, want… ‘t is ook Moederdag natuurlijk.

Nieuwsgierig? Je kan de bieren komen ontdekken op zondag 12 mei 2024 van 10u00 tot 18u00 aan de Klinkaart 10 in Halle. Misschien tot dan, bij een goed glas Belgisch bier!

We duimen alvast voor mooi weer! Op het terras van ’t Parlement is het immers altijd gezellig vertoeven… 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *