16-17/10/2021: Dag(en) van de Oude Geuze 2021

De Lambikstoempers vzw en Streekproducten Centrum Halle nodigen u uit op hun …

Dag van de Oude Geuze 2021

15de DAG(EN) VAN DE OUDE GEUZE

Deze vijftiende editie vindt plaats op zaterdag 16 en zondag 17 oktober 2021, het slotweekend van de Maand van de Lambiek, op de parking van het Streekproducten Centrum, Poststraat 3A te 1500 Halle, telkens van 10u00 tot 18u00.

Op de laatste editie in 2019 vonden meer dan 650 geïnteresseerden, waaronder een groot aantal buitenlanders, de weg naar het Streekproducten Centrum om de diverse smaken van lambiekbieren te (her)ontdekken!

Ook dit jaar zorgen wij voor een uitgebreide staalkaart van bieren van spontane gisting. Bieren  van volgende brouwerijen / stekerijen zullen te proeven zijn:

 • Angerik (Dilbeek)
 • Boerenerf (Huizingen)
 • Boon (Lembeek)
 • Cantillon (Anderlecht)
 • De Cam (Gooik)
 • Den Herberg (Buizingen)
 • De Troch (Wambeek)
 • Eylenbosch (Kobbegem)
 • 3 Fonteinen (Beersel)
 • Girardin (Sint-Ulriks-Kapelle)
 • Hanssens (Dworp)
 • Lambiek Fabriek (Ruisbroek)
 • Lindemans (Vlezenbeek)
 • Mort Subite (Kobbegem)
 • Oud Beersel (Beersel)
 • Sako (Bogaarden)
 • Tilquin (Rebecq)
 • Timmermans (Itterbeek)

Wij schenken enkel, dit tot groot jolijt van menig bierliefhebber, de echte Lambiekbieren. Namelijk deze waar nog 100% lambiek wordt gebruikt om OUDE GEUZE & OUDE KRIEK te bekomen en waar gebruik wordt gemaakt van de gistcellen die te vinden zijn in de lucht van de Zennevallei. Wij zijn dan ook trots dat wij een totaalbeeld van het assortiment van de nog resterende Lambiekbrouwerijen en stekerijen uit de regio op één locatie kunnen aanbieden.

CHECK HIER ONZE VOLLEDIGE BIERLIJST

Dit jaar krijgen de bezoekers ook weer de kans om een echte lambiek, het basisbrouwsel van de geuze, te proeven. Wij voorzien een drietal lambikken, rechtstreeks aangevoerd uit de houten tonnen van de plaatselijke lambiekbrouwers.

Naast de lambiek schenken wij ook geuze, kriek en diverse fruitlambiekbieren… Ook het blonde bier Servais (hoge gisting, 5,5% alc. vol.) en plat & bruiswater zijn trouwens te verkrijgen.

Alle bieren worden verkocht in proeverglazen van 15 cl. Hierdoor moet het mogelijk zijn om verscheidene van deze bieren te degusteren.

De inkom tot de Dag van de Geuze is GRATIS.

Primeurs & proevers

Zoals op voorgaande edities kan je op de Dag(en) van de Oude Geuze een aantal exclusieve bieren en primeurs proeven. Zo kan je onder meer proeven van twee eigen gebrouwen lambieken van Angerik (Dilbeek), de laatste nieuwigheden van oa. Lambiek Fabriek en Tilquin, onze eigen Cuvée Lambikstoemper 2014 én 2019, Mikkeller Oude Geuze Vermouth, de Bierpallieters Fond Geuze enzovoort.

Voor ons traditioneel geworden “proefplankje” kozen we dit jaar om ‘Nieuwe Oude Geuze’  in de kijker te zetten. Zo serveren we Oude Geuze Den Herberg, HORAL Megablend 2021, Oude Geuze Eylenbosch, Oude Geuze Bord-Elle en Boon Black Label n°6 op één plankje. Dit proeverplankje werd speciaal  ontworpen om de bezoeker in staat te stellen 5 glaasjes tegelijk te bestellen en zo een tocht te ondernemen door een boeiend smaaklandschap.

CHECK HIER ONZE VOLLEDIGE BIERLIJST

Gouden Lambikstoemper 2021

De Lambikstoempers vzw wil de lambiekbieren jaarlijks nog eens extra in de kijker zetten door de uitreiking van De Gouden Lambikstoemper.

De eerste Gouden Lambikstoemper ging in 2010 naar De Heeren van Liedekercke, de tweede naar Kaf’eko in Halle, de derde naar Boelekewis in Huizingen, de vierde naar De Zwaan in Dworp, de vijfde naar ’t Antwaerps Bierhuyske in Antwerpen, de zesde, uitzonderlijk naar het Streekproducten Centrum in Halle, de zevende naar ’t Parlement, de achtste naar Foeders in Amsterdam, de negende naar Den Herberg in Buizingen, nummer tien ging naar restaurant 3 Fonteinen in Beersel en vorig jaar mochten de uitbaters van De Smidse in Alsemberg hun Gouden Lambikstoemper komen afhalen.

Gouden Lambikstoemper 2021 banner

Aan de hand van een ondertussen indrukwekkende lijst van horecazaken en een aantal criteria (die opgesteld zijn na vele uren besprekingen) en na anoniem plaatsbezoek aan de voorgestelde zaken zal De Lambikstoempers vzw, in het bijzijn van de Gedeputeerde van de provincie Vlaams-Brabant Gunther Coppens, op zondag 17  oktober 2021 om 14u30 voor de twaalfde maal zijn Gouden Lambikstoemper uitreiken aan de horecazaak die, in hun ogen, in 2021  het meeste aandacht besteed heeft aan de lambiekbieren.

De Gouden Lambikstoemper is een kunstige oorkonde voorzien van enige poëzie opgemaakt door Ludo Buggenhout.

Iedereen kan doorlopend trouwens horecazaken voorstellen via onze website.

Zeker doen! Enne… we zien je graag op zaterdag 16 oktober en/of zondag 17 oktober op onze Dag(en) van de Oude Geuze 2021 op de parking van het Streekproducten Centrum (Halle).

Deze activiteit kadert binnen de Maand van de Lambiek, een organisatie van Toerisme Vlaams-Brabant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *