Maand van de lambiek 2021

De provincie Vlaams-Brabant organiseert van 18 september tot 17 oktober 2021 de ‘Maand van de lambiek’!

Maand van de lambiek 2021

Overal in het Pajottenland worden dan allerhande spontane activiteiten rond lambiek extra in the picture gezet. Open brouwerijdagen, wandel- en fietstochten, landbouwontdekkingen, overnachtingsarrangementen en culinair genieten … het staat allemaal op de agenda, waarvan een mooi overzicht op de website van Toerisme Vlaams-Brabant.

Naar aanleiding van de ‘Maand van de lambiek’ ging televisiemaker en presentator Ben Roelants trouwens al eens op stap in onze mooie streek. Hij ging op bezoek bij Frank Boon in Brouwerij Boon (Lembeek), trok richting het huis van – grote geuzeliefhebber! – Herman Teirlinck (Beersel) en naar restaurant 3 Fonteinen (Beersel) voor een goed glas Oude Geuze. Bekijk hieronder de video van zijn verslag.

Ben Roelants op stap in het Pajottenland naar aanleiding van Maand van de lambiek 2021

Dag(en) van de Oude Geuze 2021

Sowieso zijn ook De Lambikstoempers van de partij tijdens deze ‘Maand van de lambiek’. Op zaterdag 16 en zondag 17 oktober 2021 organiseren wij – in samenwerking met Streekproducten Centrum (Halle) – onze intussen 15de Dag(en) van de Oude Geuze! Dit telkens van 10u00 tot 18u00 op de parking van het Streekproducten Centrum, Poststraat 3A te 1500 Halle. De inkom is volledig GRATIS.

Zoals steeds voorzien wij een groot aanbod van Pajotse bieren van spontane gisting (Oude Geuze, Oude Kriek, fruitlambik enzovoort…) om te degusteren, alsook een speciaal proefplankje met 5 “nieuwe” Oude Geuzes om te ontdekken.

Streekproducten Centrum lanceert bovendien een nieuwe bierbox én organiseert een verkoop van speciale edities van Oude Geuze en andere exclusieve lambikbieren. Kortom: een must voor elke lambikliefhebber!

Weetje: datzelfde weekend is er ook een wandeling (10 km) langsheen het betoverde bos mét bezoek aan Brouwerij Boon, die vertrekt en arriveert aan het Streekproducten Centrum (Halle). Vooraf inschrijven is hier wel de boodschap!

Gouden Lambikstoemper 2021

Naar jaarlijkse traditie overhandigen we op zondag tijdens onze Dag(en) van de Oude Geuze ook weer een Gouden Lambikstoemper aan de horecazaak die volgens ons op de best mogelijke manier extra aandacht heeft besteed aan onze prachtige lambiekbieren in 2021.

Winnaar vorig jaar was restaurant & bierherberg De Smidse (Alsemberg). Wie dit jaar onze Gouden Lambikstoemper 2021 in ontvangst mag nemen, maken we op zondag 17 oktober 2021 om 14u30 bekend. Zeker is alvast dat gedeputeerde van de provincie Vlaams-Brabant Gunther Coppens de uitreiking zal doen. En ja, jij kan nog steeds stemmen wie onze Gouden Lambikstoemper dit jaar moet winnen!

Gouden Lambikstoemper 2021 banner

Noteer dus in je agenda!

  • 18 september tot 17 oktober 2021: ‘Maand van de lambiek’
  • 16 en 17 oktober 2021: Dag(en) van de Oude Geuze (10u-18u)
  • 17 oktober 2021: Uitreiking van de Gouden Lambikstoemper (14u30)

In de hoop U op deze activiteiten te mogen ontmoeten,
vriendelijke groeten,
Johan “Wanne” Madalijns,
Voorzitter De Lambikstoempers VZW.

Logo De Lambikstoempers + Zythos vzw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *