Ratebeer bekroont Pajottenlandse trots

Armand Debelder in De Verzekering tegen de Grote Dorst

Zoals elk jaar heeft de Amerikaanse bierwebsite Ratebeer.com zijn finale ranking bekend gemaakt van Beste Bieren ter Wereld, maar ook van Beste Brouwer ter Wereld én Beste Café ter Wereld.

Brons voor 3 Fonteinen

Wie zich sinds vorig weekend ‘s werelds 3de Beste Brouwer van 2015 mag noemen, is … Armand Debelder van Brouwerij 3 Fonteinen (Beersel). Voor Armand is dit een erkenning voor de vele jaren van hard labeur en het koppig verderzetten van een lange traditie en authenticiteit zonder compromissen. Elk jaar prijken verschillende van zijn lambieken in de Ratebeer Top 100, het bewijs van zijn gevestigd vakmanschap.

En nee, Armand (64) denkt nog lang niet aan zijn pensioen, er wordt zelfs volop aan de toekomst van 3 Fonteinen gewerkt. Sinds 2013 met de hulp van zijn partner-brouwer Michaël Blancquaert (32), sinds een jaar ook met de steun van financiële partner Werner Van Obberghen (36).

Armand Debelder en Michaël Blancquaert - 3 Fonteinen

Goud voor ‘In de Verzekering tegen de Grote Dorst’

Volkscafé ‘In de Verzekering tegen de Grote Dorst’ (Eizeringen) van zijn kant werd verkozen tot het Beste Café ter Wereld én de op één na Beste Bierbestemming ter Wereld. ‘In de Verzekering tegen de Grote Dorst’ wordt soms ook wel ‘het café met de langste naam en met de kortste openingsuren’ genoemd, maar dat terzijde. 🙂

De herberg aan het kerkplein van Eizeringen heeft één van de meest uitgebreide geuze- en kriekselecties ter wereld. Open elke zondag van 10u00 tot 13u30, ook op feestdagen. Zeker eens een bezoekje waard!

In de Verzekering tegen de Grote Dorst

Ratebeer.com

Voor zij die RateBeer.com niet kennen … Deze Amerikaanse website is een wereldwijd netwerk waar duizenden individuele bierkenners hun quotering geven nadat ze een bier hebben geproefd. Er wordt niet betaald om te mogen deelnemen aan deze evaluatie, elk bier – zowel van grote als van kleine brouwers – maakt evenveel kans om te winnen en/of een quotatie te krijgen.

>> Bekijk alle laureaten van de Ratebeer 2015-verkiezing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *