De Troch Oude Kriek in avant-première …

… op ons Bierweekend!

De Troch Oude Kriek
Je leest het goed: brouwer Pauwel van de Wambeekse brouwerij De Troch heeft – op vraag van zijn nieuwe Amerikaanse invoerder – opnieuw een Oude Kriek gemaakt, met meer dan 35% Schaarbeekse krieken.

(Voor zij die het zich nog herinneren, de laatste Oude Kriek van De Troch dateert van de jaren ’80!)

En nu is er dus een nieuwe. En wij mogen ‘m schenken, op 29-30 augustus 2015, op ons Bierweekend in Bezoekercentrum ‘De Lambiek’ te Alsemberg. En die mag JIJ komen proeven!  🙂

 

button Bierweekend 2015: praktische details

 

De Troch Oude Kriek

Een groot deel (1/3 om precies te zijn) zal rechtstreeks worden uitgevoerd naar de Verenigde Staten, de rest zal in eigen land maar ook in (de rest van) het buitenland worden verdeeld. In totaal werd iets meer dan 40 hl geproduceerd, met lambiek van maart 2014 en gebotteld in 37,5 cl flessen.

Wist je trouwens dat ze bij De Troch al sinds 2008 weer steevast voor verse (Schaarbeekse) krieken kiezen? Bij de Chapeau Kriek worden die wel steeds nog vermengd met kriekensap. Kom ze gerust allebei eens naast elkaar proeven, op ons Bierweekend: 29-30 augustus in ‘De Lambiek’ te Alsemberg. Wij begroeten u graag daar, bij een goed glas … Oude Kriek van De Troch, bijvoorbeeld.

button Bekijk onze volledige Bierlijst 2015

button Het Lambikstoempers Bierweekend: hoe er geraken?

Brouwer Pauwel en Wanne in Brouwerij De Troch

Brouwer Pauwel Raes en onze voorzitter Wanne, tijdens ons bezoek aan Brouwerij De Troch in 2013.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *