21 – 22/11/2015: Dag van de Oude Geuze

De Lambikstoempers vzw en het Streekproducten Centrum Halle nodigen u uit op …

Lambikstoempers en Streekproducten Centrum Halle

de 10de Dag van de Oude Geuze

op zaterdag 21 en zondag 22 november 2015

Deze tiende editie vind plaats op zaterdag 21 november (10u-18u) en zondag 22 november (14u-18u), in het bovenzaaltje van het Streekproducten Centrum (Poststraat 3A te 1500 Halle).

Vorig jaar vonden meer dan 650 geïnteresseerden, waaronder een groot aantal buitenlanders, de weg naar onze Dag van de Oude Geuze, om de diverse smaken van lambikbieren te (her)ontdekken! En ook dit jaar zorgen wij voor een uitgebreide staalkaart van bieren van spontane gisting.

Bieren van volgende brouwerijen & stekerijen zullen te proeven zijn: Boon (Lembeek), Cantillon (Anderlecht), De Cam (Gooik), De Troch (Wambeek), Drie Fonteinen (Beersel), Girardin (Sint-Ulriks-Kapelle), Hanssens (Dworp), Lindemans (Vlezenbeek), Mort Subite (Kobbegem), Oud Beersel (Beersel), Tilquin (Rebecq) en Timmermans (Itterbeek).

Dag van de Oude Geuze Dag van de Oude Geuze

Wij voorzien drie lambikken, rechtstreeks aangevoerd uit de houten tonnen van de plaatselijke lambikbrouwers Lindemans (Vlezenbeek), Girardin (Sint-Ulriks-Kapelle) en De Troch (Wambeek). Daarnaast schenken wij ook Oude Geuze, Oude Kriek, faro, frambozenbier en – naast frisdrank, water en koffie – ook ons eigen Servaisbier.

Alle bieren worden verkocht in proefglazen van 15 cl, waardoor je zonder probleem verschillende bieren kan proeven en degusteren. En ja, de inkom tot de Dag van de Geuze is GRATIS.

Primeurs & proevers

Zoals op voorgaande edities kan je op onze Dag van de Oude Geuze een aantal speciale bieren en primeurs proeven. Zo kan je deze editie ondermeer proeven van een Boon Black Label, gemaakt naar aanleiding van het 40-jarig bestaan van de brouwerij, de splinternieuwe Lindemans BlossomGueuze, of een Timmermans Oude Geuze,  die onlangs nog de titel van ‘beste zure bier ter wereld’ mocht ontvangen binnen de World Beer Awards 2015.

Timmermans en Boon Oude Geuze

Voor ons traditioneel geworden proefplankje kozen we dit jaar niet om een specifieke steker of brouwer maar om het product ‘Oude Geuze’ in zijn totaliteit in het daglicht te stellen. Vijf maal ‘Oude Geuze’ naast elkaar! Dit proefplankje werd speciaal ontworpen om de bezoeker in staat te stellen 5 glaasjes tegelijk te bestellen en zo een tocht te ondernemen door een boeiend smaaklandschap.

Lindemans BlossomGueuze

De Gouden Lambikstoemper

De Lambikstoempers vzw wil de lambikbieren jaarlijks nog eens extra in de kijker zetten door de uitreiking van De Gouden Lambikstoemper.

Aan de hand van een ondertussen indrukwekkende lijst van horecazaken en een aantal criteria (die opgesteld zijn na vele uren besprekingen) en na anoniem plaatsbezoek aan de voorgestelde zaken zal De Lambikstoempers vzw op zondag 22 november 2015 om 15.00 uur voor de zesde maal zijn Gouden Lambikstoemper uitreiken aan de zaak die, in hun ogen, in 2015 het meeste aandacht besteed heeft aan de lambikbieren.

De Gouden Lambikstoemper is een kunstige oorkonde voorzien van enige poëzie opgemaakt door Leo Lintermans. Bekijk ook onze lijst van alle vorige winnaars!

Voortaan kan iedereen trouwens via onze website doorlopend zélf zijn of haar favoriet voor de (toekomstige) Gouden Lambikstoemper doorsturen!

Gouden LS 2011

In de hoop U op deze activiteit te mogen ontmoeten,
vriendelijke groeten,
Johan “Wanne” Madalijns,
voorzitter De Lambikstoempers vzw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *