Timmermans Oude Gueuze verkozen tot beste ter wereld

Timmermans Oude Gueuze

Timmermans Oude Gueuze werd deze week uitgeroepen tot ‘World’s Best Sour Beer’ op de prestigieuze World Beer Awards 2015 en mag zich trots de beste oude gueuze ter wereld noemen. Meesterbrouwer Willem Van Herreweghen: “De titel van beste Oude Gueuze ter wereld is een grote eer voor onze brouwerij, zeker na alle inspanningen van de voorbije jaren om de smaak van onze lambiekbieren verder te ontwikkelen.”

timmermans-gueuze

Nog meer prijzen

Timmermans Oude Gueuze ontving in juni 2015 al een gouden medaille op de Australian Beer Awards en werd nog recenter ook bekroond als ‘Belgium’s Best Gueuze Sour Beer’, kortom: de beste gueuze van het land. Het succes van dit bier is naar verluidt te danken aan “recente ontwikkelingen in de brouwerij die de Oude Gueuze een meer houtachtig karakter hebben gegeven”.

Sinds 1994 doet Anthony Martin heel wat moeite om deze Belgische trots te vrijwaren. Zo hebben de restauratie van de eikenhouten vaten in 2012 en de aankoop van kleinere ‘pijpen’ van kastanjehout de smaak van de lambiekbieren bij Timmermans nog verbeterd. Sindsdien wordt de complexiteit in de smaak en de houtaccenten elk jaar sterker.

De oudste lambiekbrouwerij ter wereld

Brouwerij Timmermans ontstond in 1702 in Itterbeek en is de oudste nog actieve lambiekbrouwerij. Ze blijft haar roots trouw, want er wordt al sinds jaar en dag enkel bier gebrouwen op basis van lambiek. Sinds 1992 maakt Brouwerij Timmermans deel uit van de Finest Beer Selection van Anthony Martin.

De huidige brouwerij, een echte parel van de Belgische biergeschiedenis, verwelkomt elke tweede zondag van de maand nieuwsgierigen en liefhebbers van ons erfgoed en van de beste Oude Gueuze. Reservatie van je bezoek is verplicht via de website.

Lambic Timmermans
___________
Bron: Bierflash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *