Lindemans lanceert BlossomGueuze

Lindemans BlossomGueuze

Brouwerij Lindemans heeft – in navolging van zijn erg succesvolle SpontanBasil – zopas een tweede telg in de ‘Botanical Lambics’-familie voorgesteld: BlossomGueuze. Zij deden dat op de Horeca Expo te Gent, in de aanwezigheid van ondermeer acteur Roel Vanderstukken, die ook een grote Oude Geuzefan blijkt.

Lindemans BlossomGueuze“Het grote succes van de SpontanBasil was een beetje onverwacht. Het zette ons aan te denken over welke kruiden of botanicals er nog goed zouden passen bij een zurige, oude geuze. Met de vlierbloesem zijn we voor een iets subtielere smaak gegaan. We zijn ervan overtuigd dat onze BlossomGueuze daarmee nog een tikkeltje toegankelijker is geworden”, vertelt Geert Lindemans, gedelegeerd bestuurder.

Limited edition

BlossomGueuze is een assemblage van 2 tot 3 jaar lambiek op hout gerijpt, versneden met lambiek van 12 maanden met vlierbloesem. Na hergisting op fles heeft deze geuze een gouden kleur en combineert het de zure smaak van lambiek met de natuurlijke en frisse aroma’s van vlierbloesem. Neven Dirk en Geert Lindemans gingen trouwens aankloppen bij Thomas Locus van sterrenrestaurant Bistro Margaux om raad en tips, wat leidde tot deze BlossomGueuze.

Er werd een beperkte editie van 10.000 flessen (van 75cl) gemaakt, opnieuw voorzien van een zeer verzorgd en kunstig etiket. “We kregen bij onze SpontanBasil veel complimenten over het design van onze fles. Dus hebben we ons best gedaan om voor de nieuwe BlossomGueuze een even mooie fles te maken”, aldus gedelegeerd bestuurder Dirk Lindemans.

Waar te verkrijgen? Bij de betere bierhandelaars en horecazaken! En te proeven op onze Dag van de Oude Geuze, op zaterdag 21 en zondag 22 november!

Lindemans BlossomGueuze Wanne en Roel Vanderstukken

Meer info: www.lindemans.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *