Spontane biernieuwtjes uit het Pajottenland

De lente is officieel in het land, de temperaturen stijgen en onze lambikbrouwers en -stekers … blijven op volle toeren draaien! Want ja, er beweegt wat in ons Pajottenland. Lees maar.

Nieuw bij Oud Beersel

Gert Christiaens van stekerij Oud Beersel (Beersel) stelde zopas 2 nieuwe bieren voor. Oude Geuze Barrel Selection Oude Pijpen 2017 is een blend van lambikken, gemiddeld 20 maanden oud en gerijpt op de beste oude pijpen (650 liter) van de stekerij, die intussen 60 tot 120 jaar oud zijn. Anderzijds kan je voortaan ook zijn Bersalis Sourblend Grand Cru ontdekken, een blend van de gekende Bersalis Tripel met een batch zeer expressieve & fruitige lambik. Mmm … klinkt alvast veelbelovend!

Oud Beersel nieuws maart 2018

BTW: Nog eens proficiat met je 4 gewonnen Barcelona Beer Challenge 2018 Awards, Gert! 😉

Boon Belgian Family Brewer

De familie Boon van hun kant is deze maand officieel toegetreden tot de Belgian Family Brewers-organisatie. Dat authenticiteitslabel zal je voortaan dus op alle flessen van Brouwerij Boon (Lembeek) kunnen zien pronken.

Boon Belgian Family Brewers

Gueuzerie Tilquin in beweging

Dat steker Pierre Tilquin goed bezig is, moeten we je ongetwijfeld niet vertellen. Bij hem in Rebecq werd zopas een nieuwe GAI-bottellijn geïnstalleerd – tot nu had hij er eentje in bruikleen, deze is nu helemaal van hem – goed voor 1.800 flessen van 75 cl per uur, oftewel 2.300 flessen van 37,5 cl per uur! Op 1 dag tijd kan hij er voortaan dus een batch van 3.800 liter doorjagen.

En zijn lambikken – in onderstaande geval van Brouwerij Lindemans (Vlezenbeek) – die gisten intussen spontaan verder. 😉

Spontane bedrijvigheid bij Lambiek Fabriek & Belgoo

Een zelfde beeld zagen we deze maand ook al bij de mannen van Lambiek Fabriek (Ruisbroek), waar de nieuwe lading vers gebrouwen lambik intussen stevig aan het gisten is. Kortom: nieuwe Brett-Elle in de maak!

En ook Belgoo-brouwer Jo Van Aert maakte begin deze maand – toen het nog stevig koud was – een nieuwe batch Belgoo Bikske (lambik), in samenwerking met Jozef van Bossstraeten van Lambiek Fabriek in hun gedeelde koelschip te Sint-Pieters-Leeuw. Goed bezig, mannen!

3 Fonteinen bespeelt het lot

In de Lambik-O-Droom (Lot) van Brouwerij 3 Fonteinen ten slotte werden begin deze maand een reeks Oloroso en Amontillado sherryvaten gevuld met jonge 3 Fonteinen lambik. Die mogen nu hun ding gaan doen.

Armand Debelder & Michaël Blancquaert doen weliswaar ook graag eens zot. En daar kan je op vrijdag 27 en zaterdag 28 april 2018 het resultaat van gaan proeven! Dan ontkurken ze in de Lambik-O-Droom immers hun “Bespelingen van het lot”, een reeks van experimentele brouwsels, vatrijpingen, fruitmaceraties en/of assemblages met een beperkte oplage. Allen daarheen!

3 Fonteinen bespelingen van het lot

Voor meer (bier)nieuws hou je best onze Facebook– en/of Twitter-pagina in de gaten! Santé. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *