Gouden Lambikstoemper 2021 gewonnen door …

… Fiets- & wandelcafé Paddenbroek uit Gooik!

Aan de hand van een ondertussen indrukwekkende lijst van horecazaken, een aantal criteria (die opgesteld zijn na vele uren besprekingen) en na anoniem plaatsbezoek aan de voorgestelde zaken hebben wij, De Lambikstoempers vzw, op zondag 17 oktober 2021 voor de 12de keer onze Gouden Lambikstoemper uitgereikt aan de zaak die, in onze ogen, in 2021 het meeste aandacht besteed heeft aan de lambikbieren.

En de winnaar dit jaar is fiets- & wandelcafé Paddenbroek (Paddenbroekstraat 12 te 1755 Gooik) geworden, omwille van het zéér mooie aanbod spontane gistingsbieren op de kaart: verschillende lambikken, een twintigtal Oude Geuzes en een tiental Oude Krieken. Maar uitbater Roel “Roeloeloe” Janssens heeft ook de nodige kennis van zaken én steekt niet onder stoelen of banken dat hij fan van lambiek en Oude Geuze is. Op de koop toe is Paddenbroek gelegen op een prachtige locatie, met dito terras én tuin. Kortom: een verdiende winnaar van onze Gouden Lambikstoemper 2021!

Traditiegetrouw werd de Gouden Lambikstoemper uitgereikt tijdens onze Dag(en) van de Oude Geuze, dit jaar op de parking van het Streekproducten Centrum te Halle, op 16-17 oktober 2021 oftewel het laatste weekend van de Maand van de Lambiek, georganiseerd door Toerisme Vlaams-Brabant.

De Gouden Lambikstoemper is een kunstige oorkonde voorzien van enige poëzie opgemaakt door Ludo Buggenhout. Winnaar Roel “Roeloeloe” Janssens mocht zijn award in ontvangst nemen uit de handen van onze voorzitter, Johan “Wanne” Madalijns.

Ere-leden Frank & Armand

Niet alleen de winnaar van onze Gouden Lambikstoemper 2021 viel op zondag 17 oktober trouwens in de prijzen. In navolging van Frank Boon, die door ons op zaterdag 18 september 2021 tot “Erelid van De Lambikstoempers vzw” werd gekroond, viel diezelfde eer tijdens onze Dag(en) van de Oude Geuze ook te beurt aan 3 Fonteinen-brouwer Armand Debelder.

De Lambikstoempers vzw wil op deze manier zowel Frank Boon als Armand Debelder eren voor hun jarenlange inzet om de lambikbieren in leven te houden én zelfs naar een hoger niveau te tillen. Met heel ons hart… bedankt Armand, bedankt Frank. #respect

Gouden Lambikstoemper 2022

Wie onze Gouden Lambikstoemper volgend jaar wint? Daar kan jij aan bijdragen!

Hoe? Door jouw favoriet voor de Gouden Lambikstoemper 2022 door te sturen via onze website. En ja, dat kan het hele jaar doorlopend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *