23/01/2016: Bezoek microbrouwerij Waterloo

De Lambikstoempers vzw organiseert …

Brasserie de Waterloo

Bezoek aan de artisanale microbrouwerij Waterloo

Afspraak op zaterdag 23 januari 2016 om 15.45 uur stipt aan de Ferme de Mont-Saint-Jean, Chausée de Charleroi 591, 1410 Waterloo.

Parkeren kan achteraan de hoeve, inrijden via klein wegje, links van de hoeve, net voor de brug over de Ring.

La Ferme de Mont-Saint-Jean

Het bier van Waterloo wordt met veel passie gebrouwen in de Ferme de Mont-Saint-Jean, op het voormalige slagveld van Waterloo. De bekendheid van deze historische site, die zich uitstrekt over het grondgebied van Waterloo, Plancenoit en Eigenbrakel, gaat veel verder terug in de tijd dan de strijd van 18 juni 1815.

Anthony Martin, de nieuwe eigenaar van de Ferme de Mont-Saint-Jean, en zijn team stonden voor een zware uitdaging. Een noodplan moest deze site redden, in samenwerking met architecten van het bureau André Dupont et Associés, gespecialiseerd in erfgoed en geklasseerde gebouwen en tevens belast met de restauratie van de bekende kasteelboerderij van Hougoumont.

Ferme de Mont-Saint-Jean

Het is de bedoeling om dit historisch erfgoed te vrijwaren en de site nieuw leven in te blazen. De Ferme de Mont-Saint-Jean wil zich dan ook profileren als een belangrijke toeristische trekpleister. De site herbergt nu reeds een microbrouwerij, waar het bier van Waterloo gebrouwen wordt.

De site biedt ook een ruime evenementenzaal (La Grange), een voortreffelijk restaurant (L’Orangerie du Prince), een winkel met streekproducten (Le Comptoir), een museum, en een bezoek aan de binnenplaats en de boomgaard. Binnenkort komt er een thematisch speelplein en een educatieve boerderij voor de kinderen.

Tijd voor De Lambikstoempers om eens langs te gaan. We bezoeken onder deskundige leiding de site, maar vooral de microbrouwerij. We laten ons onderdompelen in de geschiedenis van het pand, de opstart van de brouwerij-installatie, het brouwproces en proeven uiteraard hun bieren.

Brasserie de Waterloo

Inschrijven

Deelname kost 5 euro voor Lambikstoempers, 7 euro voor andere Zythos-leden en 10 euro voor al de rest.
Inschrijven doe je door een e-mail te sturen naar proeverij@lambikstoempers.be met volgende vermelding:

  • naam en aantal deelnemende personen me vermelding van eventueel lidmaatschap (Lambikstoempers, Zythos)

U zal dan via mail verdere richtlijnen krijgen betreffende uw inschrijving.

In de hoop U op deze activiteit te mogen ontmoeten,
vriendelijke groeten,
Johan “Wanne” Madalijns,
Voorzitter De Lambikstoempers VZW.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *