20ste Tour de Geuze duurt 2 dagen!

Op zaterdag 6 en zondag 7 mei 2017 is het zover … dan vieren we de 20ste verjaardag van Toer de Geuze, dat voor het eerst 2 dagen zal duren.

Toer de Geuze 2017

De volgende brouwerijen en stekerijen zullen hun deuren openen op zaterdag 6 mei, van 11u tot 19u: Boon, De Cam, De Troch, 3 Fonteinen, Lindemans, Oud Beersel, Tilquin, alsook het bezoekerscentrum De Lambiek. Hanssens Artisanaal, Timmermans en Mort Subite zijn NIET open op zaterdag.

Zijn open op zondag 7 mei, van 10u tot 17u: Boon, De Cam, De Troch, 3 Fonteinen, Hanssens Artisanaal, Lindemans, Mort Subite, Oud Beersel, Tilquin, Timmermans, alsook het bezoekerscentrum De Lambiek.

Tijdens de Toer de Geuze moet je niet betalen om de deelnemende brouwerijen, stekerijen en het bezoekerscentrum De Lambiek te bezoeken. DE TOEGANG IS GRATIS. Je moet ook niet reserveren om een brouwerij of stekerij te bezoeken.

Je kan deze Toer met eigen vervoer doen (auto, fiets …), of je kan een plaats reserveren op een van de HORAL-bussen, die traditioneel door De Lambikstoempers worden bemand als begeleiders van dienst. Welke bus welke stops aandoet, verneem je op www.horal.be.

Waar kan je terecht?

Boon

Ontdek de brouwerij, proef alle bieren, ook uit de Boon-reserve (proeversbar), geniet van het eten en de muziek … Je kan vanuit Halle zelfs de boot nemen via het kanaal Brussel-Charleroi voor 1 euro per tocht!

 • Adres: Fonteinstraat 65 te 1502 Lembeek
 • Meer info

De Cam

Laat je inspireren door lambiksteker Karel Goddeau in de Parel van het Pajottenland. Proef zijn lambikbieren, geniet van zijn passionele uitleg … en een boterham met pottekeis? Een meer uitgebreide maaltijd kan je sowieso genieten in Volkscafé De Cam er vlak tegenover.

 • Adres: Dorpsstraat 67 te 1755 Gooik
 • Meer info

De Troch

Bezoek de traditionele en nog authentieke brouwerij, geniet op het binnenplein van een goed glas en fantastisch gezelschap. Santé!

 • Adres: Langestraat 20 te 1741 Wambeek
 • Meer info

3 Fonteinen

Wandel door de 3 Fonteinen Lambik-O-droom, op de nieuwe locatie tussen de oude vaten, proef van de lambik en geuzes, laat je verrassen door een lambikcocktail van Baroness, proef mandjeskaas, pottekeis, geuzekaas, geuzepâte en ijskreem met kriekenlambiksaus enzovoort. De Pajotse folkloremuziek is sowieso van de partij, op zondag krijg je tevens demonstraties flessenmandvlechten door Gerda Legrand.

 • Adres: Molenstraat 47 te 1651 Lot
 • Meer info

Hanssens Artisanaal

Opgelet: enkel op zondag 7 mei te bezoeken! Uniek, authentiek, gezellig, lekker … Stekerij Hanssens Artisanaal is absoluut een bezoekje waard en een geweldige stop tijdens Toer de Geuze.

 • Adres: Vroenenbosstraat 15/1 te 1653 Dworp
 • Meer info

Lindemans

De kleinsten kunnen zich uitleven op de springkastelen, terwijl de ouderen mogen genieten van de complexe lambiekbieren! Kom alles te weten over het brouwproces, bewonder de opgepoetste koperen ketels, bezoek de indrukwekkende bottelarij …

 • Adres: Lenniksebaan 1479 te 1602 Vlezenbeek
 • Meer info

Mort Subite

Opgelet: enkel op zondag 7 mei te bezoeken! Wandel tussen de ketels, zie hoe lambik gemaakt wordt, ruik de tonnen en … proef.

Oud Beersel

Ga de internationale toer op en proef de mengbieren van New Belgium (VSA), Birrificio del Ducato (IT), Lervig Aktiebryggeri (NO), Lindheim Olkompani (NO) en Brouwerij De Leite (BE) die met Oud Beersel (krieken-)lambik aan de slag zijn gegaan!
Bezoek ondermeer de nieuwe foederruimte en geniet van de Bourgondische lekkernijen zoals varken aan ’t spit gemarineerd met lambiekbier en broodjes met kwaliteitsvlees van Hoeve Cuvry. Op zondag vanaf 9u30 is er ontbijt van spek met eieren voorzien. Parkeren kan aan de Kriekerij van Schaarbeekse Krieken achter de brouwerij, toegankelijk via de Rollebeekstraat.

 • Adres: Laarheidestraat 230 te 1650 Beersel
 • Meer info

Tilquin

Kom proeven van Oude Geuze en Geuze van ‘t vat, Oude Quetsche, Oude Mûre, Stout Rullquin enzovoort. Een gratis lambiekproevertje krijg je sowieso! Wie honger heeft, kan er terecht voor varken aan ‘t spit van beenhouwerij Fisette, een echte ambachtelijk burger van Chez Roger, een kaasbord van Ferme Le Bailli, een boterham met plattekaas of paling op Chimaywijze. Voor de jongsten is er tevens een springkasteel.

 • Adres: Chaussée Maïeur Habils 110 te 1430 Bierk (Rebecq)
 • Meer info

Timmermans

Opgelet: enkel op zondag 7 mei te bezoeken! Wat ademt deze brouwerij authenticiteit en traditie uit. Kom het zelf opsnuiven, bekijken, proeven … en geniet van de plaatselijke ambiance!

 • Adres: Kerkstraat 11 te 1701 Itterbeek
 • Meer info

Bezoekerscentrum De Lambiek

In de tentoonstellingsruimte ontdek je hoe lambik wordt gefabriceerd en welke ingrediënten tijdens het brouwproces worden gebruikt. Ook de historiek van het lambiekbier wordt er uitgebreid toegelicht. Kortom: een zeer leerrijke plaats, waar ook kan geproefd worden!

 • Adres: Gemeenveldstraat 1 te 1652 Alsemberg (Beersel)
 • Meer info

Kamperen

Tijdens Toer de Geuze opent Bezoekerscentrum De Lambiek een pop-up camping! Voor het eerst kan je je tentje opslaan op het voetbalveld gelegen aan de Gemeenveldstraat 1 te 1652 Alsemberg.

Opstellen kan na aankoop van een campingticket vanaf vrijdag 18u tot 20u en op zaterdag van 10u tot 18u. De camping sluit op zondag om 14u. Een campingticket (voor een kampeerzone van 4×4 meter) kost 25 euro waarvan 15 euro waarborg. Wens je zeker te zijn van een plaats? Laat dan best vooraf iets weten via toerisme@beersel.be of via 02/359.16.36. Meer info en het campingreglement kan je vinden op www.delambiek.be.

Deze tijdelijke camping is een initiatief van Bezoekerscentrum ‘De Lambiek’ en het gemeentebestuur Beersel. Zij voorzien tevens een standplaats voor mobilhomes. Deze kunnen tijdens de Toer de Geuze gebruik maken van de parking aan het voetbalveld Sollembeemd te 1654 Huizingen.

camping

Geschiedenis

Toer de Geuze werd voor het eerst georganiseerd op 19 oktober 1997. Toen openden Boon, De Cam, De Troch, 3 Fonteinen, Lindemans en Timmermans hun deuren voor het publiek. Sindsdien wordt de openbrouwerijendag van het Pajottenland en de Zennevallei om de 2 jaar georganiseerd, door vzw HORAL (Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren).

Aan de oorspronkelijke succesformule werd niets gewijzigd. De Toer de Geuze is inmiddels uitgegroeid tot het grootste bierevenement van Vlaams-Brabant en bracht bij de vorige editie (in 2015) ruim 10.000 mensen op de been uit binnen- én buitenland.

Een mooi verslag van de editie 2015 hieronder …

Meer info: www.horal.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *