13/05/2023: Bezoek Brasserie Deseveaux

Bezoek brouwerij Deseveaux

De Brasserie Deseveaux is een familiale brouwerij in de gemeente Boussu, in de provincie Henegouwen. Hun bieren van hoge gisting zijn op basis van natuurlijke ingrediënten gebrouwen en volgens de traditie van ambachtelijke bieren met nagisting. Daarnaast herstellen zij voorouderlijke granen, zoals haver en boekweit, terug in ere.

Opgestart in 2009 werd deze brouwerij een paar jaren later geïnstalleerd in een oude boerderij in Boussu, “La ferme du Hanneton”, waar een landelijke sfeer heerst. Deze rustige omgeving sluit perfect aan bij de familiale brouwerij die ambachtelijke producten wil aanbieden met bijzondere aandacht voor duurzaamheid. Hun bieren worden zonder kruiden gebrouwen om het potentieel van de grondstoffen te maximaliseren.

Afspraak op zaterdag 13 mei 2023 om 13u45 op de binnenkoer van de Rue d’Hanneton 8 te 7300 Boussu.

Brouwer Sébastien zal ons met plezier rondleiden door de brouwerij. Na een bezoekje aan het hopveld begeven we ons ook naar het proeflokaal, waar we minstens 3 bieren mogen proeven. Waarschijnlijk wederom een uitzonderlijk bezoek…

INSCHRIJVEN

De deelnameprijs voor het bezoek en de degustatie bedraagt 10 euro (voor Lambikstoempers), 15 euro (voor Zythosleden) en 20 euro (voor anderen).

Inschrijven doe je door een e-mail te sturen vóór woensdag 10 mei 2023 naar proeverij@lambikstoempers.be met:

  • je naam
  • het aantal deelnemende personen
  • de vermelding ‘Boussu‘

Je krijgt dan via e-mail verdere richtlijnen betreffende je inschrijving.

In de hoop je op deze activiteit te mogen ontmoeten,
vriendelijke groeten,
Johan ‘Wanne’ Madalijns,
Voorzitter De Lambikstoempers VZW.

Logo De Lambikstoempers + Zythos vzw

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *