Foto’s: Proeverij Kaas & Bier – part(y) 2

Opnieuw proefden we blind 2x drie kazen en drie bieren en trachtten de ideale combinatie te maken, met de boeken van Michel Van Tricht en Ben Vinken als leidraad.

Samen zochten we uit welke kaas het beste paste bij een aangeboden bier, zodat ze een harmonieus geheel vormden in de mond … En het werd wééral een meer dan geslaagde én discussievolle avond! 😉

De aangeboden combinaties, die op het einde van de avond pas werden bekend gemaakt:

1ste ronde
1. Li Petit Rossê, een Belgische biologische kaas met verse melk Westmalle Tripel
2. Fourme d’Ambert, een Franse kaas uit Saint-Just Rochefort 8
3. Brugge Blomme, Belgische kaas op basis van gepasteuriseerde koemelk Straffe Hendrik
2de ronde
1. Mimolette Extra oud (18 maanden), een Franse kaas op basis van gepasteuriseerde koemelk Westmalle Dubbel
2. Brillat Savarin Affiné, Franse zachte kaas op basis van gepasteuriseerde melk Oude Geuze Boon
3. Buche de Tradition Cendrée, zachte geitenkaas met een licht grijs aslaagje Kwaremont

Desondanks het advies van Vinken & Van Tricht kwam ons proefpanel weliswaar nog tot enkele nieuwe/andere/betere(*) combinaties, zijnde de Oude Geuze Boon met de Buche de Tradition Cendrée, Kwaremont met de Brillat Savarin Affiné, Straffe Hendrik met Li Petit Rossê en Westmalle Tripel met Brugge Blomme.

(* Les goûts et les couleurs, u weet wel.)

Bekijk hieronder de foto’s

Generated by Facebook Photo Fetcher 2


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *