09/03/2024: Bezoek Antidoot – Wilde Fermenten

Bezoek Antidoot 2024

Voor dit bezoek van De Lambikstoempers vzw nemen we met plezier de tekst van OBAD (Objectieve Bier Academie Diest) over die zij gebruikten voor hun uitstap in 2023 :

De brouwerij van Tom Jacobs is tegelijk zowat de meest innovatieve als de meest ambachtelijke en natuurlijke brouwerij van de streek. Antidoot onderzoekt alle aspecten van de wilde gisting en zet die om in een reeks bijzondere dranken, niet alleen bier, maar ook natuurlijk vergiste cider en wijn, die vaak met mekaar gekruist worden en een enorm lange productietijd nodig hebben. Geduld en tijd is een belangrijk onderdeel bij Antidoot!

Veel ingrediënten komen uit de eigen tuin, inclusief de natuurlijke fermenten en de eigen huiscultuur, een cultuur van wilde gisten die ze zelf opkweken op basis van bloemen en vruchten uit de tuin. De tuin is een deel van het geheel en bijna even belangrijk als de brouwerij, met diverse bessenstruiken, fruitbomen, eetbare kruiden en bloemen en een eigen wijngaard.

De producten van Antidoot zijn enorm gegeerd tot ver in het buitenland. We krijgen hier een prachtige kans voor een onvergetelijk bezoek!”

Afspraak op zaterdag 9 maart 2024 om 12u45 bij Antidoot, Diestsestraat 41 te 3470 Kortenaken

Tom voorziet voor De Lambikstoempers een rondleiding met uitgebreide proeverij! Duur: 2 à 3 uur.

Parkeren kan je in het centrum (kruispunt Diestsestraat – Schansstraat), op 200 m wandelafstand van Antidoot!

INSCHRIJVEN

De deelnameprijs voor dit bezoek (inclusief degustatie) bedraagt 20 euro (voor Lambikstoempers leden), 22 euro (voor Zythosleden) en 25 euro (voor anderen).

LET OP: HET AANTAL PLAATSEN IS BEPERKT!

INSCHRIJVEN IS NIET MEER MOGELIJK.

In de hoop U op deze activiteit te mogen ontmoeten,
vriendelijke groeten,
Johan “Wanne” Madalijns,
Voorzitter De Lambikstoempers VZW

Logo De Lambikstoempers + Zythos vzw

2 reacties

  1. Hallo, ik zou heel graag meegaan, maar vanuit Nederland kan ik niet met Bancontact betalen. I daar een oplossing voor te bedenken?

    Groeten,
    Willem van Voorst Vader (lid Lambikstoempers)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *