02/02/2024: IPA proeverij

IPA proeverij

India Pale Ale (IPA) is een bierstijl binnen de categorie Pale Ale. Het is een extra hoppig en (vaak) extra bitter bier, en werd voor het eerst gebrouwen in Engeland in de 19de eeuw, bestemd voor de Londense markt. Dat IPA sterker moest gehopt worden om een lange zeereis naar Indië te overleven om de Britse troepen van bier te voorzien, klopt volgens onze vrienden van OBAD (Objectieve Bier Academie Diest) totaal niet: “IPA was op dat moment al een bestaand bewaarbier. Andere bieren – zoals porter – werden al veel vroeger naar India verscheept en legden veel grotere afstanden af.

Brasserie d’Achouffe maakte in 2006 op vraag van een Amerikaanse invoerder een uiterst gehopt bier. De Houblon Chouffe zou daarna de referentie worden van een nieuwe “beerstyle” in de USA: the Belgian IPA. Vele brouwers volgden en de IPA werd een heuse hype in België. In een paar jaar tijd werden meer dan honderd verschillende IPA’s gebrouwen in België, en er kwamen ook verschillende soorten IPA’s op de markt. Zo proeven wij op deze proeverij o.a. een Saison IPA, White IPA, Ginger IPA, Brut IPA, Kveik IPA, Black IPA, West-Coast IPA enzovoort…

Afspraak op vrijdag 2 februari 2024 om 19u45 in zaal ‘Regenboog’, Alsembergsesteenweg 130 te 1501 Buizingen (achter de Don Bosco-kerk)

Scherp alvast je smaakpapillen… en schrijf je in!

INSCHRIJVEN

De deelnameprijs voor deze proeverij bedraagt 15 euro (voor Lambikstoempers leden), 20 euro (voor Zythosleden) en 25 euro (voor anderen).

Inschrijven doe je door een e-mail te sturen vóór dinsdag 30 januari 2024 naar proeverij@lambikstoempers.be met:

  • je naam
  • het aantal deelnemende personen
  • de vermelding ‘IPA’

Je zal dan via e-mail verdere richtlijnen krijgen betreffende je inschrijving.

OPGELET: Het aantal plaatsen is beperkt!

Zaal Regenboog bevindt zich aan de linkerkant en op de 1ste verdieping van het Zennedal-complex.

In de hoop U op deze activiteit te mogen ontmoeten,
vriendelijke groeten,
Johan “Wanne” Madalijns,
Voorzitter De Lambikstoempers VZW

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *