Lindemans lanceert 2 Premium Distilled Gins

Editiepajot_lennik_gin_1_foto_merckx

Brouwerij Lindemans en Stokerij De Moor zijn een samenwerking aan gegaan en brengen in primeur 2 Lindemans Premium Distilled Gins uit. Het zijn de eerste gins die op basis van distillaat van Oude Kriek gemaakt zijn. Deze flessen zullen in een eerste fase in genummerde flessen enkel op de Lindemans Brouwerij én in het Streekproductencentrum Halle (Poststraat 30 in 1500 Halle) verkocht worden.

2 varianten

Het betreft een ‘clear gin’ en een ‘red gin’. De niet-gekleurde Lindemans Premium Gin is het resultaat van een distillaat van 15 goed uitgekozen botanicals en een distillaat van de verrukkelijke Oude Lindemans Kriek Cuvée René. Deze laatste wordt gebrouwen met hele krieken, volgens de traditie van de Belgische Lambiek. De gin zelf wordt dubbel gedistilleerd in kleine hoeveelheden (een batch van maximum 250 liter) in een koperen ketel of alambiek genoemd. Daarna wordt elke fles gevuld met deze unieke gin en gekurkt en gesloten met de hand.Deze gin drinkt het best met een sobere tonic, veel ijs en een garnituur van pompelmoes.

De rode Lindemans Premium Gin Red wordt op dezelfde manier gedistilleerd als de klare gin. Naast de Oude Kriek Cuvée René van Lindemans wordt ook nog puur zuur kriekensap toegevoegd, vandaar de lichtrode kleur. Deze gin wordt ook dubbel gedistilleerd in een koperen ketel en met de hand gebotteld. Hij wordt het best gedronken als cocktail door bijvoorbeeld toevoeging van prosecco.

Lindemans Gins

Foto’s: Felix Merckx — Bron / meer info: Editiepajot.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *