Gouden Lambikstoemper 2020 gewonnen door …

1m50 Gouden Lambikstoemper 2020

Restaurant & bierherberg De Smidse uit Alsemberg!

Aan de hand van een ondertussen indrukwekkende lijst van horecazaken, een aantal criteria (die opgesteld zijn na vele uren besprekingen) en na anoniem plaatsbezoek aan de voorgestelde zaken hebben wij, De Lambikstoempers vzw, op zondag 22 november 2020 voor de 11de keer onze Gouden Lambikstoemper uitgereikt aan de zaak die, in onze ogen, in 2020 het meeste aandacht besteed heeft aan de lambikbieren.

Omwille van de Covid-19 pandemie werd de 2020-editie in een veilig jasje gestoken van exact 1,5 meter lang, zodat voldaan kon worden aan de geldende afstandsregels binnen de Corona-maatregelen.

Uitreiking Gouden Lambikstoemper 2020

Deze speciale 11de Gouden Lambikstoemper werd dit jaar, zonder publiek of pers, uitgereikt aan restaurant-bierherberg De Smidse (Fabriekstraat 23 te 1652 Alsemberg), een begrip in de regio. Een pittoresk restaurant op een prachtige locatie waar uitbaters Jeroen ‘Pelouse’ Van Lier en partner Vanessa Vanderheijden je laten genieten van heerlijke streekgerechten.

Maar… zij beschikken ook over een hele mooie bierkaart met lokale en heel lekkere bieren uit Brussel, de Zennevallei en het Pajottenland. En daar horen de lambiekbieren uiteraard bij. Hier kan je buiten gerechten bereid met lambiekbieren dus ook genieten van lambiek en een uitgebreid pallet Oude Geuze, Oude Kriek …

En dat ‘Pelouse’ een passie heeft voor lambiek is duidelijk, hij experimenteert al jaren met dit goddelijk vocht en was zelfs medeoprichter van de ondertussen succesvolle Lambiek Fabriek. Ondertussen werkt hij bovendien geduldig verder aan zijn eigen Oude Geuze voor De Smidse. Een verdiende winnaar dus!

Zilver ging dit jaar naar café De Bascule (Bellingen) en brons naar café De Kluis (Buizingen).

Bekijk de video van de uitreiking van onze Gouden Lambikstoemper 2020 op onze Facebook pagina!

Online verkoop gelimiteerde en exclusieve flessen

De uitreiking van de Gouden Lambikstoemper ging in het verleden steeds door op zondagnamiddag van de Dag van de Oude Geuze, een tweedaagse proeverij van lambiek gerelateerde bieren georganiseerd door De Lambikstoempers vzw in samenwerking met het Streekproducten Centrum Halle. Een evenement dat jaarlijks op meer belangstelling kon rekenen en in 2019 (net niet) uit zijn voegen barstte. Logisch, want hier kon je, tot groot jolijt van menig bierliefhebber, het volledige assortiment van alle lambiekbrouwerijen en -stekerijen uit de regio op één locatie proeven. En dat kon zowel op lokale als buitenlandse interesse rekenen.

Dag van de Oude Geuze 2019

De voorziene editie van 2020 werd wegens de Corona COVID19- maatregelen uiteraard afgelast, maar het Streekproducten Centrum Halle organiseert wel een online verkoop van enkele gelimiteerde en exclusieve bottelingen, zoals: Tilquin Pinot Gris, 3 Fonteinen Aardbei/kriek, Cantillon Fou’Foune enzovoort…

Gedurende het jaar verzamelt Streekproducten Centrum Halle tal van exclusieve bottelingen van de lambiekbrouwerijen en -stekerijen. Deze worden normaal gezien verkocht tijdens de opendeurdag, het laatste weekend van november. Dit jaar pakken zij het noodgedwongen anders aan en verloopt de verkoop (eenmalig) online. Er zullen wel strikte regels worden toegepast i.v.m. de hoeveelheid die per klant mag aangekocht worden, zodat zoveel mogelijk mensen van deze speciale uitgaves kunnen genieten.

Neem vanaf zondag 22 november 2020 (om 10u30) zeker een kijkje op de Special Offers”-sectie van de website van Streekproducten Centrum Halle. Je bestelling kan zowel verzonden worden als opgehaald in het Streekproducten Centrum zelf. Naar de eindejaarsfeesten toe is er bovendien een Kadoshop in het leven geroepen met kant en klare Straffe Streek-dozen die zeer makkelijk kunnen verzonden worden. In Halle worden deze zelfs GRATIS aan huis geleverd.

Winnaar 2021

Streekproducten Centrum Halle en De Lambikstoempers vzw hopen jullie allemaal eind november 2021, in veilige omstandigheden, terug te mogen ontmoeten op de 15de editie van de Dag(en) van de Oude Geuze.

Suggesties voor nominaties voor de Gouden Lambikstoemper 2021 kan je het hele jaar doorlopend voorstellen via onze website.

De Gouden Lambikstoemper is een kunstige oorkonde voorzien van enige poëzie opgemaakt door Ludo Buggenhout.

Oorkonde Gouden Lambikstoemper 2020
Klik op de afbeelding om de Gouden Lambikstoemper 2020 duidelijker te kunnen lezen. Omwille van corona werd deze editie op een veilig 1m50-formaat gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *