Gouden Lambikstoemper 2017 gewonnen door …

Gouden Lambikstoemper 2017 voor Foeders

… Foeders in Amsterdam!

Aan de hand van een ondertussen indrukwekkende lijst van horecazaken, een aantal criteria (die opgesteld zijn na vele uren besprekingen) en na anoniem plaatsbezoek aan de voorgestelde zaken hebben wij, De Lambikstoempers vzw, op zondag 26 november 2017 voor de 8ste keer onze Gouden Lambikstoemper uitgereikt aan de zaak die, in onze ogen, in 2017 het meeste aandacht besteed heeft aan de lambikbieren.

En de winnaar dit jaar is het Nederlandse Foeders (Ceintuurbaan 257 te 1074 CZ Amsterdam) geworden, omwille van hun zeer mooie aanbod aan lambikbieren (Oude Geuze, Oude Kriek …), maar ook lambik in zijn pure vorm. Foeders is een buurtcafé én speciaalbierconcept in De Pijp te Amsterdam. Het pand is gelegen naast het Kabouterhuis en is naar verluidt het oudste café van De Pijp. Absoluut eens een bezoekje waard!

Top 3

Vervolledigen onze top 3 dit jaar … Op de 2de plaats: De Kluis in Buizingen, alwaar men steeds terecht kan voor een goed glas Oude Geuze of Oude Kriek, of lambik.

Brons ging dit jaar naar Restaurant 3 Fonteinen te Beersel, ook garant voor een zeer mooi aanbod aan spontane gistingsbieren en al lang niet meer exclusief van brouwerij 3 Fonteinen!

En tenslotte gaat onze eervolle vermelding dit jaar naar Den Herberg in Buizingen. Behalve een mooi aanbod aan spontane gistingsbieren uit het Pajottenland en de Zennevallei zijn zij dit jaar zelf ook beginnen experimenteren met het maken van hun eigen lambik. Een zeer nobel initiatief. Proficiat aan alle laureaten!

Winnaar 2018

Wie onze Gouden Lambikstoemper volgend jaar wint? Daar kan jij aan bijdragen!
Hoe? Door jouw favoriet voor de Gouden Lambikstoemper 2018 door te sturen via onze website. En ja, dat kan nu al!

De Gouden Lambikstoemper is een kunstige oorkonde voorzien van enige poëzie opgemaakt door Leo Lintermans.

Gouden Lambikstoemper 2017

Bekijk ook onze lijst van alle vorige winnaars!

Lambikcafés lijst

Hoe wij jaarlijks de nominaties verzamelen en de uiteindelijke winnaar van onze Gouden Lambikstoemper verkiezen? Dat gebeurt op basis van een intussen indrukwekkende lijst van lambikcafés en horecazaken met speciale aandacht voor onze Pajottenlandse trots van spontane gisting. En ja, die lijst staat voortaan gewoon online, ter uwe beschikking!

Meer zelfs: indien u zélf nog suggesties hebt om onze lijst te vervolledigen, kan u deze steeds doorsturen via redactie@lambikstoempers.be. Wij trachten jouw suggesties dan zo spoedig mogelijk aan te vullen, na een vanzelfsprekende controle van hun aanbod aan spontane gistingsbieren.

Wie weet bepaal jij zo wel de winnaar van onze Gouden Lambikstoemper 2018, traditiegetrouw uitgereikt op onze Dag van de Oude Geuze in Streekproducten Centrum te Halle.

Dag van de Oude Geuze 2017

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *