De Lambikstoempers bezoeken Brasserie St-Feuillien op 28 mei 2022

In het gezegende jaar 2007 bezochten De Lambikstoempers al eens officieel de brouwerij van St-Feuillien. Ondertussen is er in beide kampen heel wat veranderd en… verbeterd!

Dringend tijd dus om nog eens langs te gaan. Edwin Dedoncker, General Manager bij Brasserie St-Feuillien S.A., ontvangst ons met plezier en geeft een korte ‘exposé’ in de zaal “Grand Cru” onder de oude brouwerij. Hierna volgt een uitgebreide rondleiding door de oude brouwerij én door de nieuwe.

Afspraak op zaterdag 28 mei 2022 om 13u45 aan de brouwerij, in de Rue d’Houdeng 20 te 7070 Le Rœulx

En er zal ook tijd zijn om te proeven! Daarvoor gaan we naar de lounge, waar Edwin tijdens het proeven van het uitgebreide gamma (als we ons niet vergissen hebben zij 13 bieren in de aanbieding!) de maquette zal tonen en uitleg zal geven over de indrukkende toekomstplannen. Dit masterplan heeft betrekking op de internalisering van het filteren, het op flessen trekken en de hergisting van de bieren op fles (handelingen die op dit moment worden uitbesteed), terwijl tegelijk de brouwinstallatie, de gistingstanks en de bewaartanks van de historische site moeten worden overgebracht naar de plaats waar op dit moment de logistieke site van de brouwerij St-Feuillien is gevestigd.

Het belooft wederom een mooie, boeiende, interessant en lekkere uitstap te worden. De brouwerij bestaat ondertussen 149 jaar en daar drinken we graag een glas op! De Lambikstoempers vzw is weliswaar niet verantwoordelijk voor de eventuele lichte kater ’s anderdaags.

Inschrijven

De deelnameprijs voor het bezoek aan St-Feuillien en de bijhorende degustatie bedraagt 15 euro (voor Lambikstoempers), 20 euro (voor Zythosleden) en 25 euro (voor anderen).

Stuur vóór maandag 23 mei 2022 een e-mail naar proeverij@lambikstoempers.be met:

  • je naam
  • het aantal deelnemende personen
  • de vermelding ‘St-Feuillien’

Je zal dan via e-mail verdere richtlijnen krijgen betreffende je inschrijving.

Logo De Lambikstoempers + Zythos vzw

In de hoop U op deze activiteit te mogen ontmoeten,
vriendelijke groeten,
Johan “Wanne” Madalijns,
Voorzitter De Lambikstoempers VZW

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *