6de HORAL Lambic Award gaat naar Dominiek Geers

Op maandag 12 december 2016 heeft de Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren (HORAL) voor de 6de keer de Lambic Award uitgereikt, een onderscheiding die wordt toegekend aan een persoon die zich op een bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt
 op het vlak van de verdediging van de belangen van de sector van de traditionele lambikbieren én de promotie van Oude Geuze en Oude Kriek.

HORAL Lambic Award 2016

Winnaar dit jaar werd de 51-jarige Dominiek Geers, zaakvoerder van Dranken Geers uit Oostakker, waar alle bestaande geuzeproducenten uit het Pajottenland en de Zennevallei continu vertegenwoordigd zijn.

Lambik ambassadeur

“De leden van de Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren weten de inzet van de familie Geers inzake de promotie en verkoop van traditionele lambikbieren, en onze ‘Oude Geuze’ en ‘Oude Kriek’ in het bijzonder, ten zeerste te appreciëren”, aldus HORAL-voorzitter Frank Boon in bezoekerscentrum ‘De Lambiek’ te Alsemberg, waar de plechtigheid plaats vond.

“In dit opzicht is Dominiek een voorbeeld voor de bierdetailhandel. Wij konden ons dit jaar geen betere lambik-ambassadeur voorstellen. Dat is dan ook de reden waarom de leden van de Hoge Raad dit jaar unaniem de Lambic Award aan Dominiek hebben toegekend.”

HORAL Lambic Award 2016

Vorige winnaars

Dominiek Geers mag terecht fier zijn op deze bekroning, die de voorbije jaren ook al te beurt viel aan Edgar Winderickx (wijlen lambikbrouwer), Hugo Casaer (gewezen burgemeester van Beersel), Tim Webb (Brits bierauteur), Stene Isacsson (uitbater van bierrestaurant Akkurat in Stockholm) én Daisy Claeys (uitbaatster van café ‘t Brugs Beertje in Brugge).

Dranken Geers

De familie Geers is toe aan de zesde generatie in de bierwereld, eerst als brouwer (tot halfweg de Tweede Wereldoorlog), nadien als bottelaar en (na de oorlog) als bierhandel voor de eigen cafés. Vanaf 1960 begon Hubert Geers, de vader van Dominiek, ook met de distributie aan een ruimer publiek en leveringen in het Gentse.

Dranken Geers

Vanaf 1980 werd het aanbod van Dranken Geers flink uitgebreid en werd ook steeds meer aandacht besteed aan speciaalbieren. De groeiende belangstelling van een jong cliënteel voor Oude Geuze en Oude Kriek doet Dominiek tenslotte besluiten om vanaf de eeuwwisseling zijn gamma nog te verbreden met het volledige aanbod van lambikbieren. Bijgestaan door zijn echtgenote Vera en kinderen Bert & Leen, weet Dominiek zijn bedrijf uit te breiden tot quasi heel Vlaanderen en Brussel. In 2010 start hij zelfs een exportafdeling op.

Wie het allemaal zélf eens met eigen ogen wil bekijken, kan terecht in de Ledergemstraat 7 te 9041 Oostakker. Meer info & openingsuren: www.drankengeers.be

Foto’s: HDD / HORAL / Beertourism.com – Bron: HORAL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *