3 Fonteinen belevingscentrum in aanbouw

Armand Debelder 3 Fonteinen

Je leest het goed, Armand Debelder en zijn vennoten Michael Blancquaert en Werner Van Obberghen gaan een belevingscentrum voor lambiekbieren oprichten in hun nieuwe vestiging te Lot.

Groots project

De brouwerij zelf blijft in het centrum van Beersel, maar ook nu al is een deel van de productie verhuisd naar de Molenstraat in Lot. En daar komt dus een nieuw belevingscentrum bij waar bezoekers uit binnen- en buitenland de productie van dichtbij zullen kunnen volgen.

“We willen de mensen alles tonen wat er bij de het maken van geuze en kriek komt kijken“, vertelt Armand. “Het moet heel toegankelijk worden. Vandaag kunnen we enkel in het weekend bezoekers ontvangen, in het centrum kan dat voortdurend. We gaan de mensen natuurlijk niet tussen de tonnen sturen en blijven waken over de productie, maar ze gaan wel alles kunnen proeven en beleven ter plaatse. Er komen degustatieruimtes maar ook vergaderruimtes, die natuurlijk meer charme zullen hebben dan een gewoon vergaderlokaal. We zullen er ook streekproducten kunnen serveren dankzij een moderne keukeninstallatie.”

3 Fonteinen

Subsidies

Gelukkig kunnen Armand & co rekenen op Vlaamse subsidies voor de realisatie van hun belevingscentrum, met dank aan Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA), tevens afkomstig uit Beersel. Hij zette het belevingscentrum op een lijst van 11 hefboomprojecten die kunnen rekenen op subsidies.

“De minister drinkt graag geuze”, vertrouwt Armand Debelder ons toe. “Maar de minister zal vooral gemerkt hebben dat we met ons centrum een heel groot publiek willen aanspreken.”

Concurrentie

Of het nieuwe belevingscentrum van 3 Fonteinen concurrentie zal zijn voor bezoekerscentrum ‘De Lambiek’ in Alsemberg? “Dat is zeker niet de bedoeling”, getuigt Armand.

“De mensen krijgen in ‘De Lambiek’ een mooie inleiding en kunnen zich dan in ons belevingscentrum volledig komen verdiepen in de materie en de bieren. Onze lambiekbieren verdienen dat ook. Het is een uniek stuk erfgoed dat moet gedeeld worden. We moeten hierover wel nog overleggen met de gemeente.”

3 Fonteinen brouwerij

Toekomst

Naast het nieuwe belevingscentrum hopen ze bij 3 Fonteinen ook nog een boomgaard met kriekelaars aan te planten. Maar eerst staan dus de verbouwingen op het programma, waarmee ze eind 2016, begin 2017 hopen klaar te zijn.

“De plannen voor het belevingscentrum waren er zonder mijn partners Michael en Werner nooit gekomen”, bekent Armand, die intussen 64 jaar is geworden. “Wat die mannen presteren is fenomenaal. Dankzij hen gaat 3 Fonteinen mee met zijn tijd. Voor mij zal dat de kroon op het werk worden. Ik heb jaren geleden al gezegd dat de lambiekbieren een attractie zijn voor binnen- en buitenlandse toeristen, maar toen verklaarden veel mensen me gek. Ik heb na al die jaren dan toch gelijk gekregen.”

3 Fonteinen Michaël

(Bron: Het Laatste Nieuws)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *