21/01/2017: Bezoek steenbakkerijmuseum EMABB + brouwerij De Klem

De Lambikstoempers vzw organiseert een bezoek aan …

Brouwerij De Klem

Steenbakkerijmuseum EMABB + brouwerij De Klem

Wie Rupelstreek zegt, denkt aan een maanlandschap van naast elkaar liggende kleiputten met ruïnes van verlaten steenbakkerijen en desolate woonkernen. Een gids brengt ons tijdens een rondgang in het Ecomuseum & Archief van de Boomse Baksteen het verhaal van leven, wonen en werken in de Rupelstreek vroeger en nu met als rode draad: de baksteennijverheid.

Afspraak om 12u45 aan het Bezoekerscentrum Rupelstreek, Noeveren 67 te 2850 Boom

Daar een aanzienlijk deel van het bezoek op en rond de steenbakkerij gebeurt vragen wij u om, naargelang de weersomstandigheden, aangepast schoeisel en aangepaste kledij te voorzien.

Ecomuseum & Archief van de Boomse Baksteen

Vandaar trekken we dan naar …

Brouwerij De Klem

Gepassioneerd door bier, is Olivier Op De Beeck, zowel privé als professioneel, steeds op zoek gegaan naar het hoe en waarom bij verschillende brouwers/brouwerijen in binnen- en buitenland. In 2012 nam hij dan ook de eerste maal de roerstok zelf in handen en creëerde zo zijn eerste biertjes.

Hellegat bier

Toen hij in 2014 trouwde kon het ook niet anders dan dat het bier-aanbod voor een groot deel uit eigen brouwsels bestond, wat bij kenners en niet-kenners enorm goed in de smaak viel. En toen is het dromen begonnen… “wat als ik die passie voor het pure, ambachtelijke brouwen van bier nu eens zou gaan delen voor en samen met bierliefhebbers”.

In 2016 is het zover: Brouwerij De Klem (Galileilaan 90/1 – Kapitel 5 – te 2845 Niel) brengt haar eerste bier Hellegat Blond op de markt, vestigt zich in Niel en zet zijn deuren open om De Lambikstoempers in te wijden in het reilen en zeilen van de dorpsbrouwerij… uiteraard met de nodige deputaties!

Inschrijven

Deelname kost 10 euro (voor Lambikstoempers), 12 euro (voor Zythosleden) en 15 euro (voor anderen), voor het bezoek aan het museum + aan brouwerij De Klem.

Stuur een mail naar proeverij@lambikstoempers.be met vermelding van: je naam + het aantal deelnemende personen + vermelding ‘Kleiput’.

U zal dan via mail verdere richtlijnen krijgen betreffende uw inschrijving.

In de hoop U op deze activiteit te mogen ontmoeten,
vriendelijke groeten,
Johan “Wanne” Madalijns,
Voorzitter De Lambikstoempers VZW.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *