04/06/2016: Brugge-dag

De Lambikstoempers vzw organiseert een …

Brugge

Brugge-dag op zaterdag 4 juni 2016

Afspraak om 9u45 aan de inkom van Bryggja Brewery, Moerkerkebrug 3 te 8340 Moerkerke.

Op het programma:

1. Bezoek aan de artisanale microbrouwerij Bryggja Brewery

Het begon als een hobby. In 2012 besloten vier brouwvrienden om met hun tripel mee te doen aan de Brouwland Biercompetitie. Uit een selectie van meer dan 90 bieren werd hun Bryggja door een professionele jury (waarin ook ondertekende zetelde) verkozen tot het beste hobbybier van België. Het begin van een groot avontuur! Ondertussen vonden ze een pand in Moerkerke en in het voorjaar van 2015 werd de brouwinstallatie geplaatst. Tijd om eens langs te gaan …

Bryggja Brewery

Bryggja voorziet een rondleiding van +/- 2 uur, inclusief drie proevers!
Daarna trekken we naar het centrum van Brugge (+/- 20 min. rijden).

Parkeertip in Brugge: de grote parking aan de voorkant van het station, niet al te duur en gratis bus van en naar het centrum met je parkingticket. Er zijn ook parkings dichter bij de volgende activiteit maar die zijn vrij prijzig!

2. Maaltijd in brasserie Bourgogne des Flandres

Belgische klassiekers en het mooiste terras van Brugge (zoals ze zelf beweren). Het adres: Kartuizerinnenstraat 6 te 8000 Brugge.

Bourgogne des Flandres

3. Bezoek aan de brouwerij Bourgogne des Flandres

De rondleiding start om 14u30, in de Kartuizerinnenstraat 6 te 8000 Brugge.

We vallen binnen midden in het brouwproces. Waarschijnlijk zijn ze op dat moment aan het filteren. Brouwer Thomas Vandelanotte leidt ons rond door de installatie, vertelt ons over het brouwproces en laat ons proeven van lambiek, bier ter plaatse gebrouwen en blend Bourgogne des Flandres. En voor De Lambikstoempers zet hij nog een extraatje klaar!

Voor diegene die achteraf graag nog eens iets anders proeven, trekken we nog naar …

Brugs Beertje

4. ’t Brugs Beertje

Een aangenaam en sfeervol biercafé in het centrum van Brugge met 300 verschillende Belgische bieren. Daisy Claeys, uitbaatster van het café, ontving eind vorig jaar de Lambic Award 2015. Deze onderscheiding wordt toegekend aan een persoon, die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt
 op het vlak van de verdediging van de belangen van de sector van de traditionele lambiekbieren en de promotie van oude geuze en oude kriek. Het adres: Kemelstraat 5 te 8000 Brugge.

Brugge map

Inschrijven

Inschrijvingen verplicht via proeverij@lambikstoempers.be, met vermelding van het aantal personen!
Opgelet: het aantal plaatsen is beperkt!

Deelname: 22 euro voor Lambikstoempers, 25 euro voor Zythosleden en 28 euro voor anderen (De deelnameprijs geldt voor de twee brouwerij-rondleidingen en de aangeboden proevers, niet voor de lunch of de degutaties bij ‘t Brugs Beertje).

In de hoop U op deze activiteit te mogen ontmoeten,
vriendelijke groeten,
Johan “Wanne” Madalijns,
Voorzitter De Lambikstoempers VZW

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *