2de Tilquin English Beer Festival

Tilquin English Beer Festival 2016

Volgend weekend – op zaterdag 30 april en zondag 1 mei 2016 – organiseert geuzesteker Pierre Tilquin voor de 2de keer het  Tilquin English Beer Festival, met een selectie van 13 van de meest innovatieve Engelse brouwerijen + 1 extra gast uit Frankrijk, die aan dezelfde criteria beantwoordt.

Wie is van de partij?

 • Beavertown Brewery
 • Brew by Numbers
 • Burning Sky Brewery
 • Buxton Brewery
 • Cloudwater Brew Co
 • Magic Rock Brewing
 • Moor Beer Company
 • Partizan Brewing
 • Siren Craft Brew
 • The Kernel Brewery
 • Thornbridge Brewery
 • Weird Beard Co
 • Wild Beer Co
 • Brasserie du Mont Salève (FR)

Welke bieren deze jongens meebrengen ontdek je op de Facebook event-pagina.

English beers

Opendeurdag

Pierre maakt van de gelegenheid graag gebruik om dat weekend ook zijn deuren open te zetten voor het grote publiek, die welkom zijn voor een rondleiding in de stekerij en een gratis lambiekproever!

Zélf staat hij natuurlijk ook op het festival, met volgende bieren:

 • Assemblage Tilquin (lambic)
 • Faro Tilquin
 • Gueuze Tilquin van’t vat
 • Oude Gueuze Tilquin
 • Oude Quetsche Tilquin (in 2 versies : met Prunes de Namur of met Quetsches véritables d’Alsace)
 • Oude Mûre Tilquin
 • Stout Rullquin

Praktische details

Iedereen welkom bij Gueuzerie Tilquin (Chaussée Maïeur Habils 110 te 1430 Bierghes) op zaterdag 30 april van 12u00 tot 22u00 en zondag 1 mei van 11u00 tot 21u00.

Startpakketten kosten 14 euro (ingang + glas + bierlijst + 4 jetons) en 25 euro (ingang + glas + bierlijst + 12 jetons). Inkom is geldig voor de 2 dagen. Alle bieren – in proefglaasjes van 15 cl – kosten 1 tot 2 jetons. Een jeton kost 1,50 euro.

Voor de hongerigen zullen er foodtrucks voorzien zijn. Voor de jongsten is een een springkasteel. En zij die graag nog een souvenir mee naar huis nemen: er is ook een winkeltje waarin de Engelse bieren en Tilquin producten zullen verkocht worden.

Naar verluidt is er zelfs een regelmatige pendeldienst tussen het station van Edingen en Bierghes naar de Gueuzerie Tilquin. Dus … tot dan!

 

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page

13/05/2016: Bier, chocolade & pralines

De Lambikstoempers vzw organiseert …

Bier & chocolade

Bier, chocolade & pralines, een voordracht door Geroen Vansteenbrugge en Stijn Vanhoutte

Zytholoog Geroen Vansteenbrugge, reeds actief in het bierwereldje sinds 1986, zal ons samen met de artisanale chocolatier Stijn Vanhoutte inleiden in de wondere wereld van bier, chocolade en pralines!

België als centrum van chocolade, pralines en speciale bieren. Heeft u zich al eens afgevraagd hoe dit zomaar bijeen gekomen is? Toeval? Bestaat niet! Het moet de smaakovereenkomst zijn. Een soort collectieve nood binnen ons smaakregister, dat ervoor zorgt dat de twee totaal verschillende producten in België niet alleen tot bloei komen, maar uitgroeien boven zichzelf. Een exportproduct par excellence.

Geroen en Stijn brengen op een luchtige manier 5 uitstekende combinaties waarvan de smaken matchen tussen bier, originechocolade en heel verse pralines en vertellen honderduit over deze topproducten.
Een boeiende en tevens ontspannende avond in twee delen…

Afspraak

Op vrijdag 13 mei 2016 om 19.45 uur in Café De Kring, Stevens Dewaelplein 15 te 1502 Lembeek.

Inschrijven

Deelname kost 14 euro voor Lambikstoempers, 16 euro voor Zythosleden en 18 euro voor anderen.

Het aantal plaatsen is beperkt! Inschrijvingen is dan ook verplicht, via proeverij@lambikstoempers.be, met volgende vermelding:

 • naam en aantal deelnemende personen + vermelding van eventueel lidmaatschap (Lambikstoempers, Zythos)

U zal dan via mail verdere richtlijnen krijgen betreffende uw inschrijving.

chocolade02

In de hoop U op deze activiteit te mogen ontmoeten,
vriendelijke groeten,
Johan “Wanne” Madalijns,
Voorzitter De Lambikstoempers vzw.

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page

Oud Beersel stelt Bersalis Sourblend voor

Het is precies 10 jaar geleden dat Gert Christiaens stekerij Oud Beersel nieuw leven in blies. En dat wordt gevierd! Met een nieuw bier, een nieuw foedermagazijn en … een oude wagen.

Bersalis Sourblend bier

Bersalis Sourblend

Op 25 november 2005 werd Oud Beersel officieel heropend met de lancering van Bersalis Tripel. Om die 10 jaar te vieren werd zopas een nieuw bier voorgesteld, Bersalis Sourblend, een bier van gemengde gisting, verkregen door een blend van Bersalis met 30% lambiek.

Wie graag wil proeven, kan de komende weken terecht bij Brasserie Gravenhof (Dworp), Boelekewis (Huizingen), Hoppy Loft Delirium Café (Brussel), Honoloeloe (Mechelen), Gollem, Via Via Café en ’t Waagstuk (Antwerpen) alsook op De Lambiekfeesten (Alsemberg), De Nacht van de Ondernemer (Alsemberg), De Nacht van de Grote Dorst (Itterbeek) en het Zythos Bier Festival 2016 (Leuven). Vanaf eind mei zal Bersalis Sourblend ook beschikbaar zijn op 33cl-fles.

Oud Beersel foedermagazijn

Nieuw foedermagazijn

Bij de heropstart in 2005 bestond Oud Beersel voornamelijk uit een historisch gebouw met lege vaten en brouwmateriaal dat de tand des tijds amper had doorstaan. Sinds de heropening werd er continu geïnvesteerd. En zie, zopas huldigde Gert Christiaens het nieuw foedermagazijn in op de tweede verdieping van de stekerij, waarmee de capaciteit zowaar verdubbelt.

“Dit is een project waar we meer dan 4 jaar aan gewerkt hebben en het is de ‘kriek’ op ons werk van de afgelopen 10 jaar”, getuigt Gert. Bij de officiële opening aanwezig: ondermeer een zeer enthousiaste burgemeester Hugo Vandaele. Ter info: de recent toegevoegde foeders – waarvan de grootsten 120hl bier bevatten – werden oorspronkelijk gebruikt voor de Italiaanse topwijn Brunello di Montalcino.

Oud Beersel oldtimer

Oud Beersel oldtimer

De vorige eigenaar van Oud Beersel reed z’n biervaten rond met een Opel Blitz uit het jaar 1959. En ja, deze werd volledig gerestaureerd. “Een stukje erfgoed dat we niet wilden verloren laten gaan”, lacht Gert. De pickup zal weliswaar niet opnieuw gebruikt worden voor het leveren van vaten, noch zullen er rondritjes in de omgeving mee mogelijk zijn.

“Je zal onze oldtimer wél kunnen spotten op tal van evenementen”, verklaart Gert. “Deze maand nog tijdens de Nacht van de Grote Dorst in Itterbeek en het Lambiekfestival in Beersel, bijvoorbeeld.” Allen daarheen dus!

Meer info: www.oudbeersel.com

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page