31/10/2020: Proeverij Stout

De Lambikstoempers vzw organiseert…

Proeverij Stout

Proeverij Stout

31 oktober… Halloween! Op die dag vierden de Kelten zo’n 3.000 jaar geleden hun nieuwjaarsfeest (Samhain). De Kelten vreesden deze dag, want ze geloofden dat de doden herrezen uit de graven om te spoken bij de levenden en hun weg naar het dodenrijk te zoeken.

Al waren de Kelten op hun oudejaarsavond doodsbang, het was ook een feestelijke dag … en De Lambikstoempers vieren mee met ‘Stout’.

Afspraak op zaterdag 31 oktober 2020 om 19u45 in de bovenzaal van het Streekproducten Centrum, Poststraat 3A te 1500 Halle.

We proeven tien stoutbieren waarvan sommige ver(r)assend uit de (lijk)kist komen! Oesterstout, Russian Imperial Stout, Whiskey Barrel-aged, ‘Cinnamon’ of ‘Coconut’… het passeert allemaal de revue!

Verrassend, boeiend, lekker of gewoon leuk? Ontdek het zelf en schrijf je in! Let op: het aantal plaatsen is beperkt.

Corona COVID-19 maatregelen

 • Kom niet naar het evenement als je ziektesymptomen vertoont, verwittig de organisatie (Johan ‘Wanne’ Madalijns – 0479/92 80 49).
 • Volg de instructies van de organisatie en de richtlijnen die geafficheerd zijn in de ruimte.
 • Hou 1,5 meter afstand van medewerkers en andere deelnemers, uitgezonderd de personen die deel uitmaken van je gezelschap.
 • In de zaal gelden afstandsregels. Deze zijn aangeduid, dus gelieve de regels te volgen.
 • Mondmaskers zijn verplicht zolang je niet aan je tafel zit. Bij elke verplaatsing moet je dus je mondmasker dragen.
 • Eens je aan een tafel zit, dan behoud je die. Alle tafels en stoelen worden op voorhand ontsmet. Blijf zoveel mogelijk zitten aan je tafel, beperk je verplaatsingen tot de strikt noodzakelijke: blijf aan je tafel zitten, tenzij om naar de wc te gaan.
 • Er is handgel beschikbaar, gebruik ze!
 • Normaal gezien serveren we altijd brood bij de degustatie. Dit is nu uiteraard verboden. Neem dus gerust je eigen brood of crackers mee.
 • Maximum één persoon per wc-ruimte toegelaten.

Inschrijven

De deelnameprijs voor de proeverij bedraagt: 10 euro (voor Lambikstoempers), 12 euro (voor Zythosleden) en 15 euro (voor anderen).

Stuur vóór maandag 26 oktober 2020 een e-mail naar proeverij@lambikstoempers.be met:

 • je naam
 • het aantal deelnemende personen
 • de vermelding ‘Stout’

Je zal dan via e-mail verdere richtlijnen krijgen betreffende je inschrijving.

Ontdek ons event ook op Facebook

In de hoop U op deze activiteit te mogen ontmoeten,
vriendelijke groeten,
Johan “Wanne” Madalijns,
voorzitter De Lambikstoempers vzw.

Logo De Lambikstoempers + Zythos vzw

17/10/2020: Bezoek brouwerij The Musketiers

De Lambikstoempers vzw bezoekt…

Bezoek brouwerij The Musketeers

Brouwerij The Musketeers

Brouwerij The Musketeers werd opgericht in 1999 door 4 brouwingenieurs. Bier brouwen was de hobby en passie van deze vier kameraden. Hun eerste brouwsels werden ontwikkeld in de keuken van Kristofs moeder.

In 2016 beslisten de brouwers om een oude steenbakkerij in Sint-Gillis-Waas te kopen. De steenbakkerij werd gerenoveerd en verbouwd worden tot een hedendaagse en ecologische bierbrouwerij. Aanpalend werd een nieuw gebouw opgetrokken met plaats voor de kantoren van The Musketeers, de brouwzaal en het magazijn. En De Lambikstoempers gaan kijken…

Afspraak op zaterdag 17 oktober 2020 om 13u45 aan Brouwerij The Musketeers, Reepstraat 208 te 9170 Sint-Gillis-Waas.

Het brouwerijbezoek bevat een rondleiding door de brouwerij en de oude steenbakkerij, inclusief het proeven van 1 bier. De rondleiding duurt ongeveer 45 minuten.

LET OP: MONDMASKER VERPLICHT!

Inschrijven

De deelnameprijs voor de rondleiding en een consumptie bedraagt 10 euro (voor Lambikstoempers), 12 euro (voor Zythosleden) en 15 euro (voor anderen).

Stuur vóór maandag 12 oktober 2020 een e-mail naar proeverij@lambikstoempers.be met:

 • je naam
 • het aantal deelnemende personen
 • de vermelding ‘Musketier’

Je zal dan via e-mail verdere richtlijnen krijgen betreffende je inschrijving.

Ontdek ons event ook op Facebook

In de hoop U op deze activiteit te mogen ontmoeten,
vriendelijke groeten,
Johan “Wanne” Madalijns,
voorzitter De Lambikstoempers vzw.

Logo De Lambikstoempers + Zythos vzw

De Lambikstoempers annuleren activiteiten, maar …

2020 had een druk werkjaar moeten worden voor De Lambikstoempers vzw, maar daar besliste het Covid-19 coronavirus spijtig genoeg anders over.

Na grondig overleg en met oog voor de huidige situatie heeft het bestuur van De Lambikstoempers vzw besloten om alle geplande activiteiten tot eind augustus te annuleren.

Het betreft de proeverij Fruitbieren, de Bezetting van ’t Parlement, de bezoeken aan Microbrouwerij De Backer en brouwerij Heilig Hart, de proeverij van Stout-bieren, het Jaarlijks etentje en … hun Bierweekend!

Geen Lambikstoempers Bierweekend 2020

Het grootste evenement, het tweedaagse Bierweekend dat de laatste jaren doorging in De Lambiek in Alsemberg en honderden bierliefhebbers uit de hele wereld mocht ontvangen, zal dus ondanks de reeds genomen voorbereidingen niet plaats vinden in 2020.

Maar De Lambikstoempers vzw roept wel op om datzelfde weekend – 29 & 30 augustus 2020 – (en natuurlijk ook op andere dagen) massaal naar je favoriete horecazaak in de buurt te gaan en er (minstens) een smakelijk streekbier te drinken.

Op ieders gezondheid en om de lokale horeca, die het hard nodig heeft,  te steunen!

Doe het voor jezelf, De Lambikstoempers, onze Belgische biercultuur, maar vooral voor de Horeca.