16/12/2018: Winterwandeling 2018

De Lambikstoempers vzw organiseert…

Winterwandeling 2017

Winterwandeling 2018

Afspraak op zondag 16 december 2018 om 11.00 uur aan de Onze-Lieve-Vrouwhemelvaartkerk van Vlezenbeek, Dorp 46 te 1602 Vlezenbeek.

(Parkeren is mogelijk op de parking van de lagere school, recht tegenover de kerk).

Traditiegetrouw sluit De Lambikstoempers vzw zijn werkjaar af met een stevige wandeltocht door ons prachtig Pajotse landschap!
Trek alvast je stapschoenen aan want we gaan voor een tochtje van 9,5 km door het glooiende landschap.

Onderweg voorzien we een biertje, hotdogs en uiteraard ‘Swallekes” (voor diegene die ze nog niet kennen, gewoon deelnemen!).

Winterwandeling 2017

Na deze tocht ben je zeker klaar… voor een nieuw Lambikstoempers-jaar !

Inschrijven

Verplicht via voorzitter@lambikstoempers.be, want het aantal plaatsen is beperkt!

Deelname: 5 euro voor Lambikstoempers, 8 euro voor Zythosleden en 12 euro voor anderen. Betaling ter plaatse!

Winterwandeling 2017

In de hoop U op deze activiteit te mogen ontmoeten,
vriendelijke groeten,
Johan “Wanne” Madalijns,
Voorzitter De Lambikstoempers VZW.

Foto’s: Dag van de Oude Geuze 2018

Voor de 13de keer intussen sloegen De Lambikstoempers en Streekproducten Centrum (Halle) de handen in elkaar voor de Dag van de Oude Geuze.

Ook dit jaar zorgden wij voor een uitgebreide staalkaart van bieren van spontane gisting, met de nodige primeurs en proevers.

En natuurlijk, de uitreiking van onze Gouden Lambikstoemper, dit jaar gewonnen door Den Herberg (Buizingen)!

Generated by Facebook Photo Fetcher 2


Gouden Lambikstoemper 2018 gewonnen door …

Gouden Lambikstoemper 2018

Den Herberg uit Buizingen!

Aan de hand van een ondertussen indrukwekkende lijst van horecazaken, een aantal criteria (die opgesteld zijn na vele uren besprekingen) en na anoniem plaatsbezoek aan de voorgestelde zaken hebben wij, De Lambikstoempers vzw, op zondag 25 november 2018 voor de 9de keer onze Gouden Lambikstoemper uitgereikt aan de zaak die, in onze ogen, in 2018 het meeste aandacht besteed heeft aan de lambikbieren.

En de winnaar dit jaar is Den Herberg (Octave de Kerchove d’Exaerdestraat 16 te 1501 Buizingen) geworden, omwille van hun zéér mooie aanbod aan lambikbieren (Oude Geuze, Oude Kriek …), maar ook lambik in zijn pure vorm, van eigen makelij dan nog wel! De Oude Lambik Den Herberg is – als u het ons vraagt – een pareltje.

Top 3

Vervolledigen onze top 3 dit jaar … Op de 2de plaats: De Kluis in Buizingen, alwaar men steeds terecht kan voor een goed glas Oude Geuze of Oude Kriek, of lambik.

Op de 3de plaatsSpontane Goesting uit Itterbeek, sinds de lente van 2018 van start gegaan en door eigenaar David Fleurus nieuw leven ingeblazen (nadat café In de Linde zijn deuren sloot). Spontane Goesting heeft maar liefst 23 bieren van ’t vat én – belangrijker – een bijna volledig aanbod van Oude Geuze, Oude Kriek én “platte” lambik.

De Kluis en Spontane Gisting

Onze eervolle vermelding tenslotte gaat dit jaar naar de Deense pub Koelschip in Kopenhagen. Want ja, zelfs in Scandinavië zijn ze stapelgek op onze spontane gistingsbieren. En daar draagt Koelschip meer dan zijn steentje aan bij!

Winnaar 2019

Wie onze Gouden Lambikstoemper volgend jaar wint? Daar kan jij aan bijdragen!
Hoe? Door jouw favoriet voor de Gouden Lambikstoemper 2019 door te sturen via onze website. En ja, dat kan nu al!

De Gouden Lambikstoemper is een kunstige oorkonde voorzien van enige poëzie opgemaakt door Ludo Buggenhout.

Gouden Lambikstoemper 2018

Bekijk ook onze lijst van alle vorige winnaars!

Lambikcafés lijst

Hoe wij jaarlijks de nominaties verzamelen en de uiteindelijke winnaar van onze Gouden Lambikstoemper verkiezen? Dat gebeurt op basis van een intussen indrukwekkende lijst van lambikcafés en horecazaken met speciale aandacht voor onze Pajottenlandse trots van spontane gisting. En ja, die lijst staat gewoon online, ter uwe beschikking!

Meer zelfs: indien u zélf nog suggesties hebt om onze lijst te vervolledigen, kan u deze steeds doorsturen via redactie@lambikstoempers.be. Wij trachten jouw suggesties dan zo spoedig mogelijk aan te vullen, na een vanzelfsprekende controle van hun aanbod aan spontane gistingsbieren.

Wie weet bepaal jij zo wel de winnaar van onze Gouden Lambikstoemper 2019, traditiegetrouw uitgereikt op onze Dag van de Oude Geuze in Streekproducten Centrum te Halle.

Lambikstoempers Dag van de Oude Geuze