De Troch Oude Kriek in avant-première …

… op ons Bierweekend!

De Troch Oude Kriek
Je leest het goed: brouwer Pauwel van de Wambeekse brouwerij De Troch heeft – op vraag van zijn nieuwe Amerikaanse invoerder – opnieuw een Oude Kriek gemaakt, met meer dan 35% Schaarbeekse krieken.

(Voor zij die het zich nog herinneren, de laatste Oude Kriek van De Troch dateert van de jaren ’80!)

En nu is er dus een nieuwe. En wij mogen ‘m schenken, op 29-30 augustus 2015, op ons Bierweekend in Bezoekercentrum ‘De Lambiek’ te Alsemberg. En die mag JIJ komen proeven!  :-)

 

button Bierweekend 2015: praktische details

 

De Troch Oude Kriek

Een groot deel (1/3 om precies te zijn) zal rechtstreeks worden uitgevoerd naar de Verenigde Staten, de rest zal in eigen land maar ook in (de rest van) het buitenland worden verdeeld. In totaal werd iets meer dan 40 hl geproduceerd, met lambiek van maart 2014 en gebotteld in 37,5 cl flessen.

Wist je trouwens dat ze bij De Troch al sinds 2008 weer steevast voor verse (Schaarbeekse) krieken kiezen? Bij de Chapeau Kriek worden die wel steeds nog vermengd met kriekensap. Kom ze gerust allebei eens naast elkaar proeven, op ons Bierweekend: 29-30 augustus in ‘De Lambiek’ te Alsemberg. Wij begroeten u graag daar, bij een goed glas … Oude Kriek van De Troch, bijvoorbeeld.

button Bekijk onze volledige Bierlijst 2015

button Het Lambikstoempers Bierweekend: hoe er geraken?

Brouwer Pauwel en Wanne in Brouwerij De Troch

Brouwer Pauwel Raes en onze voorzitter Wanne, tijdens ons bezoek aan Brouwerij De Troch in 2013.

22/08/2015: Jaarlijks etentje

etentje 2014

De Lambikstoempers vzw nodigt zijn leden uit voor …

het Jaarlijks etentje

We spreken af op zaterdag 22 augustus 2015, om 17.00 uur, in
Restaurant De Smidse ‘1655’, Fabriekstraat 23 te 1652 Beersel.

De Smidse

De Smidse en het aanpalend oud ijzermagazijn zijn omstreeks 1995 omgebouwd tot restaurant. De eeuwige vraag of ze nu gevestigd zijn in Alsemberg of in Dworp zorgt al lang voor discussies.

Is de beek de scheiding? De voordeur? De cloture? Voor hun geen discussie, zij liggen op d’Elsemaa! (Lees: de Elsemheide.) Naast 1652 Alsemberg en 1653 Dworp, hebben ze het dan maar omgedoopt tot 1655 Elsemaa!

Op het menu

Na een ‘bierig’ aperitiefje (of twee) mogen we genieten van:

Aperitief maison ‘half en half’

Verschillende bordjes mixed Herisemham en oude kaas Den Herberg

Scampi De Smidse met Geuzesausje

Stoofvlees met Kriekenbiersaus, sla en frietjes

Dessertenbordje (mini rijstpap, mini chocomousse …)

Koffie of thee

(Water, plat en spuit, op de tafel inbegrepen).

De Smidse zorgt hierbij voor enkele biersuggesties (niet inbegrepen in de prijs), of je bestelt je drankje à la carte.

Inschrijven / reserveren

Stuur een e-mail naar proeverij@lambikstoempers.be met vermelding van:

  • naam en aantal deelnemende personen + vermelding ‘etentje’

U zal dan via mail verdere richtlijnen krijgen betreffende uw inschrijving.

Deelname: 40,00 euro (aperitief en het menu in De Smidse). Dranken worden apart verrekend!

Hopelijk tot dan?

Restaurant De Smidse ‘1655’

www.desmidse1655.be

The making of … Lambooske 2015 (VIDEO)

lambooske2015

Het is je waarschijnlijk niet ontgaan, op 29-30 augustus 2015 organiseren wij weer ons jaarlijkse Bierweekend, waar je meer dan 100 verschillende bieren kan komen proeven, waaronder ook ons eigen gemaakte Lambooske 2015.

The making of … (VIDEO)


De assemblage van ons Lambooske 2015 gebeurde op vrijdag 7 augustus, met 30 liter Lindemans lambiek (+/- 1 jaar oud) en 9 kg verse (herfst)frambozen.

Tot aan ons Bierweekend krijgt dit bier de tijd om te macereren en te hergisten op vat.

11170319_931848520187923_8352425322366978458_n 11807398_934150173291091_3260068589383241875_o

Het resultaat?

Dat moet je zelf komen proeven op ons Bierweekend, op 29-30 augustus 2015!

button Bierweekend 2015: praktische info

button Bekijk onze Bierlijst 2015

lambooske2015-01 lambooske2015-02