02/04/2017: Gratis geleide lambiekwandeling in Beersel

Kom samen met familie en vrienden het nieuwe toeristische seizoen in Beersel op gang stappen op zondag 2 april 2017. Hoe? Met een gratis geleide wandeltocht van 16 km met enkele ‘lekkere’ stops onderweg! Bovendien zetten de Beerselse brouwerijen Oud Beersel en 3 Fonteinen uitzonderlijk hun deuren open én kan je onderweg getuige zijn van het brouwproces!

Lambiekwandeling Beersel

Sinds eind 2016 is de Lambiekwandeling (16 km) bewegwijzerd, ter herkennen aan de zeshoekige gele bordjes. De themawandeling loodst je doorheen Alsemberg, Dworp en Beersel en brengt je langs enkele toeristische blikvangers, allen in het kader van de lambiekbieren.

Officiële inhuldiging

Op zondag 2 april  2017 wordt de wandeling officieel ingehuldigd. Samen met een ervaren natuurgids ontdek jij de Beerselse natuurpracht. Onderweg kom je langs enkele stops die je zullen voorzien van de nodige motivatie om de tocht door te zetten. Je kan zelfs kort een kijkje nemen in de brouwerijen, en bij brouwerij 3 Fonteinen heb je de mogelijkheid om een onderdeel van het brouwproces met eigen ogen te bewonderen.

Armand & Wanne

De Lambiekstoempers laten je bovendien proeven van enkele heerlijke lambiekbieren én geven je er graag een woordje uitleg bij.

Sluit je weekend tenslotte op een gepaste wijze af met een heerlijk lambiekcocktailproevertje van Baroness, een dame die je de heerlijkste cocktails voorschotelt.

Programma

10u15:
Samenkomst aan Bezoekerscentrum De Lambiek (Gemeenveldstraat 1 – Alsemberg).

10u30:
Officiële opening Lambiekwandeling door Schepen Sonja Bosmans.
Vertrek geleide wandeling o.l.v. natuurgidsen (16 km).
Mogelijkheid tot kort bezoek brouwerijen onderweg.
Gratis proevertjes lambiekbier onderweg.
Lunch voorzien aan democratische prijzen.
Aankomst aan Bezoekerscentrum De Lambiek met afsluitend Lambiekcocktailproevertje.

18u30:
Vermoedelijk einduur.

Praktisch

Je deelname is gratis. Inschrijven vooraf is wel verplicht, via lambiekwandeling@beersel.be, en dit uiterlijk op vrijdag 24 maart! (Deze activiteit is beperkt tot 200 deelnemers.)

Aangepast wandelschoeisel is vereist! De Lambiekwandeling folder is gratis te verkrijgen bij de dienst Toerisme.
I.s.m. en met steun van: Brouwerij Oud Beersel, Brouwerij 3 Fonteinen, Geuzestekerij Hanssens Artisanaal, De Lambikstoempers vzw, Baroness en Natuurgidsen Zuidwest-Brabant.

Lambiekwandeling Beersel

Maak jij graag mooie foto’s?

Doe dan mee met de wedstrijd van Toerisme Beersel en win een lambiekbiermand! Maak onderweg de beste foto en bewonder daarnaast jouw inzending op de cover van de volgende wandelfolder.

Tot dan! En veel wandelplezier alvast …

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page

24/03/2017: Proeverij Oude Kriek

De Lambikstoempers vzw organiseert …

Oude Kriek

Proeverij Oude Kriek

Op vrijdag 24 maart 2017 om 19u45 in Café De Kring, Stevens Dewaelplein 15 te 1502 Lembeek

Oude Kriek, sinds 1997 is deze traditionele bereidingswijze bekend en onder deze benaming door een verordening van de Europese Commissie geregistreerd als een beschermde gegarandeerde traditionele specialiteit. Voordien was het door het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (de VLAM) reeds erkend als streekproduct. Hoog tijd dat De Lambikstoempers deze bierstijl eens apart onder de loep nemen! Een ding is zeker … “we gaan ons weer een kriek lachen”. 😉

Oude Kriek collage

Inschrijvingsprocedure

De deelnameprijs bedraagt 10 euro (voor Lambikstoempers), 12 euro (voor Zythosleden) en 15 euro (voor anderen).

Stuur een e-mail naar proeverij@lambikstoempers.be met:

  • je naam
  • het aantal deelnemende personen
  • de vermelding ‘Kriek’

Je zal dan via e-mail verdere richtlijnen krijgen betreffende je inschrijving.

In de hoop op uw aanwezigheid,
vriendelijke groeten,
Johan “Wanne” Madalijns,
Voorzitter De Lambikstoempers VZW

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page

Foto’s: Proeverij Brusselse bieren

Sinds een paar jaar beweegt er veel in Brussel op biergebied. Brouwerijen, bierwinkels en gespecialiseerde horecazaken schieten er als paddenstoelen uit de grond. Naast Brasserie Cantillon, decennia lang de enige Brusselse brouwerij, was er plots de opstart van Brasserie de la Senne in Molenbeek en de laatste jaren kwamen daar o.a. Brussels Beer Project, En Stoemelings en Beerstorming bij. En als we nog even wachten veranderd het Beursgebouw in een heuse biertempel!

De hoogste tijd vonden wij om eens enkele nieuwe Brusselse bieren zoals BBP Barrel Aged, Smokey Mc Smoke, Noirølles en Déu N’Hi Do! te proeven, want … “e goo verke mag alles”. 🙂

Generated by Facebook Photo Fetcher 2


Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page