16e Streekbierenweekend 2015

FB-banner15

Onze bierlijst bereikt stilaan zijn definitieve omvang. Nog enkele bestellingen en onderhandelingen komen in hun eindfase. Het Bezoekerscentrum ‘De Lambiek’ komt gestaag in haar topconditie. De Lambikstoempers veroveren het museum van de Oude Geuze voor de 2de maal op 29 en 30 augustus 2015.

Onze eerste keer in ‘De lambiek’ vorig jaar had enkele praktische moeilijkheden. Dit jaar is onze ambitie om het beter te doen. Na grondige evaluatie binnen het beheer en samen met de Gemeente Beersel hopen wij onze bezoekers nog beter van dienst te zijn. Op 29 en 30 augustus vanaf 14u zijn jullie van harte welkom in het bezoekerscentrum ‘De Lambiek’ in de Gemeenveldstraat te Alsemberg.

button Hoe er geraken?

4pajot belgoo enstoemelingsangerikdelasennedenherberg

Bieren in de kijker

Het afgelopen jaar zijn er enkele zeer interessante projecten in onze regio opgestart. 2 nieuwe brouwerijen op het grondgebied van Sint-Pieters-Leeuw en 1 nieuwe brouwerij in Brussel. Deze hebben ons doen beslissen om de niet-lambik-brouwende brouwerijen uit onze regio in de kijker te plaatsen. Belgoo in Sint-Pieters-Leeuw, 4Pajot in Vlezenbeek, En Stoemelings in Brussel zijn de nieuwe verwezenlijkingen en ondertussen actief.

Brussels Beer Project is met verbouwingswerken bezig in Brussel en hoopt in de Dansaertstraat een nieuwe brouwerij te installeren. De La Senne, Den Herberg en Angerik zijn onze gevestigde waarden.

Nieuwe bieren

Naast onze bieren in de kijker, stellen we een bierlijst van een 60-tal bieren voor. Het afgelopen jaar was er één van vele nieuwigheden. Het bierlandschap is constant in beweging. We stellen u dan ook graag een greep uit deze nieuwigheden voor, aangevuld met gevestigde waarden, alsook innovatieve bieren.

Wat dacht u van een bier afgevuld op ‘flesjes’ van aluminium, of een bier geparfumeerd met Calvados? Een bier met pompoenen, een hout gelagerd bruin bier met versie krieken, een IPA met biologische hop van eigen kweek, enzovoort.

button Bekijk hier onze Bierlijst 2015

gueuze

Spontane gisting

Alle uithoeken van ons bierlandje komen aan bod. De komende weken kan u onze bierlijst op de voet volgen. Bovendien en naar aloude gewoonte, hebben we eveneens een Grote Lambiektoog waar u vele lambiekbieren kan (her)proeven. Enkele nieuwe creaties van Brouwerij Lindemans en onze Cuvée Lambikstoemper (ondertussen 2,5 jaar op fles) staan te wachten om door u geproefd en geëvalueerd te worden.

Dit alles resulteert in een bierlijst van om en bij de 100 bieren! Wij hopen oprecht u te mogen begroeten in het prachtige bezoekerscentrum ‘De Lambiek’ op 29 en/of 30 augustus 2015.

button Bierweekend 2015: praktische details

Tot dan,
Steven Lintermans.

Oud Beersel stelt Green Walnut voor

Oud Beersel Green Walnut

Nieuw in het gamma van stekerij Oud Beersel: Green Walnut, een lambiekbier op basis van groene walnoten.

VIDEO: The making of …

Behalve Schaarbeekse krieken heeft Gert Christiaens ook walnoten in zijn boomgaard staan. “We hebben deze getrokken, nu ze nog groen zijn, en toegevoegd aan onze lambiek op vat”, vertelt Gert. “Na hergisting op fles hebben we deze notenlambiek ‘Green Walnut’ gedoopt.”

Green Walnut is in beperkte oplage geproduceerd en is vanaf nu verkrijgbaar, zolang de voorraad strekt. De Oud Beersel Brouwerijwinkel – Laarheidestraat 232 te 1650 Beersel – is elke zaterdag open van 9u tot 14u, behalve op feestdagen.

Onze bierlijst, druppelgewijs

bieren

Ons 16de Bierweekend nadert met rasse schreden! Duid zaterdag 29 en zondag 30 augustus alvast maar aan in je agenda, wij zijn dan present in het Bezoekerscentrum ‘De Lambiek’ (Alsemberg) voor hét hoogtepunt van het jaar.

>> Ons Bierweekend 2015: praktische details

Wat zullen we drinken?

Zoals vorige jaren hebben we het ruim aangepakt en laten we onze bezoekers de keuze uit meer dan 100 verschillende bieren. Ook dit jaar zorgen we trouwens voor onze eigen primeur en kan je proeven van onze eigen gestoken Lambooske, Lindemans lambiek waarop verse frambozen werden gestoken.

En ja, ook tijdens deze editie zetten we weer bieren in de kijker, dit jaar een zeer mooie selectie uit het Pajottenland en de Zennevallei/Brussel. Omdat we er fier op zijn Pajottenlanders te zijn! 😉

Welke bieren je precies bij ons zal kunnen komen proeven? Dat ontdek je druppelsgewijs op onderstaande pagina. De komende weken moeten we immers nog heel wat bestellingen ophalen en brouwerijen bezoeken …

>> Ontdek onze Bierlijst 2015

Tot in Bezoekerscentrum ‘De Lambiek’, op 29-30 augustus! 😎

Lambikstoempers Bierweekend 2015