15/10/2016: Bezoek aan brouwerij Bosteels

De Lambikstoempers vzw organiseert een …

Brouwerij Bosteels

Bezoek aan brouwerij Bosteels

Op zaterdag 15 oktober 2016 om 13u45 aan Brouwerij Bosteels, Kerkstraat 96 te 9255 Buggenhout.

Op 26 mei 2007 deden we al een poging om deze brouwerij te bezoeken maar ter plaatse kregen we, ondanks gemaakte afspraken, geen toegang tot de brouwerij. Dit is ondertussen uitgepraat en bijna tien jaar later staan we terug aan de brouwerijpoort. We worden rondgeleid door een gids in de brouwerij waarbij we de nodige informatie krijgen over de totstandkoming van de bieren van Bosteels. Na de rondleiding bekijken we nog een film over de geschiedenis van de brouwerij en over het bewerkingsproces van het bier DeuS.

En uiteraard proeven we hun bieren! De Tripel Karmeliet, Pauwel Kwak en DeuS staan al koud …

Na deze degustatie krijgt u nog de kans om eventueel geschenkartikelen of promotiemateriaal aan te kopen.

Inschrijven

Deelnameprijs voor het brouwerijbezoek én de proevers Tripel Karmeliet, Pauwel Kwak en DeuS: 5 euro (Lambikstoempers), 8 euro (Zythosleden) en 10 euro (anderen).

Inschrijven doe je door een e-mail te sturen naar proeverij@lambikstoempers.be met:

  • je naam + het aantal deelnemende personen + vermelding ‘Bosteels’

U zal dan via mail verdere richtlijnen krijgen betreffende uw inschrijving.

Tripel Karmeliet

In de hoop U op deze activiteit te mogen ontmoeten,
vriendelijke groeten,
Johan “Wanne” Madalijns,
Voorzitter De Lambikstoempers vzw.

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page

01/10/2016: Zot van Geuze!

Voor de 9de keer slaan De Lambikstoempers vzw en grill-resto Boelekewis de handen in elkaar voor …

Zotten van Geuze

Zot van Geuze!

Zaterdag 1 oktober van 14u tot 18u bij Boelekewis (Alsembergsesteenweg 856 te 1654 Huizingen)

Iedereen kan komen proeven van meer dan 50 lambikbieren, van alle brouwerijen en stekerijen uit de streek. Hierbij ook enkele “speciallekes”, zoals de Blossom Geuze van Lindemans, Sourblend van Oud Beersel, Vat 79 van Boon en Experimantal Raspberry van Hanssens, alsook 3 lambikken van ’t vat.

Voor de kinderen is er tevens animatie voorzien.

Oktoberfest

Aansluitend – vanaf 18u – wordt Boelekewis omgetoverd tot een heus Oktoberfest met live muziek van Die Gipfelfreunde en tot 3u party met de Nederlandse feest-dj: DJ Roooy. De dorstigen kunnen zich dan te goed doen aan 1-liter bierglazen. Schol!

Voor de mensen die toch willen genieten van al het leuks, maar niet van bier houden, wordt tevens een cava-bar voorzien. Alles vindt plaats in het restaurant zelf, buiten wordt een eetstand voorzien met stoofvlees met geuze, konijn met kriek en ander lekkers. De inkom is helemaal gratis, zowel voor de Zot van Geuze! als voor het Oktoberfest. Zeker komen dus!

Zot van Geuze! 2016

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page

World Beer Awards 2016 voor Lindemans en Oud Beersel

World Beer Awards 2016

In Groot-Brittannië werden naar jaarlijkse traditie weer de World Beer Awards uitgereikt. En ja, twee lambikbrouwers/-stekers vielen in de prijzen!

Lindemans

In de categorie ‘World’s Best Fruit Lambic’ ging Lindemans BlossomGueuze met het goud lopen, een assemblage van 3 jaar op hout gerijpte lambik, versneden met lambik van 12 maanden en verrijkt met een infuus van vlierbloesem.

In dezelfde categorie won brouwerij Lindemans (Vlezenbeek) ook zilver met zijn Spontanbasil, terwijl Lindemans Oude Kriek Cuvée René en Lindemans Cassis elk een bronzen medaille in de wacht sleepten.

Lindemans Special Blend 2010 en Lindemans Oude Gueuze Cuvée René van hun kant wonnen respectievelijk ook nog eens goud en zilver in de categorie ‘World’s Best Gueuze’. Of hoe Vlezenbeek ineens 6 World Beer Awards rijker is. Proficiat!

Lindemans BlossomGueuze

Oud Beersel

Stekerij Oud Beersel (Beersel) van zijn kant mag z’n Oud Beersel Oude Geuze ook al ‘World’s Best Gueuze’ noemen, dankzij goud in die gelijknamige categorie.

Van alle bierstijlen met een zurige dronk is de Oud Beersel Oude Geuze nog eens apart uitgeroepen tot ‘World’s Best Sour Beer’ trouwens, terwijl Oud Beersel Oude Kriek zilver won in de categorie ‘World’s Best Fruit Lambic’.

Bzart Lambiek – het Belgische mousserende bier op basis van Oud Beersel lambiek – werd tenslotte uitgeroepen tot ’s Werelds Beste Brut/Champagne Bier. Of hoe ze ook in Beersel 4 nieuwe World Beer Awards aan de muur mogen hangen. Proficiat!

Oud Beersel Oude Geuze

>> Bekijk alle Belgische winnaars van de World Beer Awards 2016

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page