Boon stelt VAT 109 voor

Brouwerij Boon (Lembeek) heeft zopas een nieuwe monoblend vrijgegeven, de VAT 109. Deze wordt momenteel voorgesteld op de horecabeurs te Gent.

Frank & Jos Boon

Eerder werden ook al een VAT 44, 77 en 79 op de markt gebracht, allen oude geuze op basis van 90% lambik uit een specifiek vat, aangevuld met 10% jonge lambik. Typisch aan de VAT-reeks is dat elke foeder een specifiek karakter aan de oude geuze meegeeft.

Cognac

Foeder 109 werd lange tijd geleden gebruikt om cognac op te bewaren. De lambik uit dit vat bevat aldus nog steeds een zacht cognac aroma. Bovendien hebben ze het vat bij Brouwerij Boon binnenin afgeschaafd, waardoor tevens een duidelijk houtkarakter merkbaar is.

Boon Vat 109

Naar verluidt neigt deze VAT 109 het meest naar de eerder gemaakte VAT 44 of 77, en staat hij redelijk ver van de laatst geproduceerde VAT 79.

Binnenkort te vinden in de betere drankenhandel en/of in Streekproducten Centrum (Halle).

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page

02/12/2016: Proeverij Brouwerij Dupont

De Lambikstoempers vzw organiseert …
Dupont bières

Proeverij Brouwerij Dupont

Op vrijdag 2 december 2016 om 19.45 uur in Café De Kring, Stevens Dewaelplein 15 te 1502 Lembeek.

Brouwerij Dupont is een echte brok Belgische biergeschiedenis. Gelegen in Tourpes (Leuze-in-Henegouwen), in het centrum van West-Henegouwen, in gebouwen die dateren uit 1759, wordt er onafgebroken gebrouwen sinds 1844. Oorspronkelijk was het bier dat er gebrouwen werd een type « Seizoen bier ». Dat wil zeggen dat het bier werd gemaakt in de winter en gedronken in de zomer door de seizoenarbeiders op het veld.

Brouwerij Dupont is sinds 1950 gespecialiseerd in de productie van hoge gistingsbieren met hergisting in de fles. De meest gerenommeerde bieren zijn de Moinette blond en Saison Dupont…

Bieren Brasserie Dupont

Sinds 1990 wordt een deel van de productie gereserveerd voor biologische bieren onder het label Biogarantie® : Moinette biologique – Saison bio – Biolégère – Bière de miel… 
Deze bieren worden nog steeds op traditionele wijze gebrouwen en de jaarlijkse productie bedraagt 20.000 hectoliters. Tijd om te (her)proeven!

Inschrijven

De deelnameprijs bedraagt 7 euro (voor Lambikstoempers), 10 euro (voor Zythosleden) en 12 euro (voor anderen).
Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar proeverij@lambikstoempers.be met:

  • je naam + het aantal deelnemende personen + vermelding ‘Dupont’

U zal dan via e-mail verdere richtlijnen krijgen betreffende uw inschrijving.

In de hoop U op deze activiteit te mogen ontmoeten,
vriendelijke groeten,
Johan “Wanne” Madalijns,
Voorzitter De Lambikstoempers VZW

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page

Foto’s: Bezoek Brouwerij Bosteels

Op 26 mei 2007 deden we al eens een poging om deze brouwerij te bezoeken maar ter plaatse kregen we, ondanks gemaakte afspraken, geen toegang tot de brouwerij.

Dit werd intussen uitgepraat en bijna tien jaar later stonden we terug aan de brouwerijpoort van Brouwerij Bosteels (Buggenhout). En ja, ’t was er dik in orde, zoals je kan zien …

Generated by Facebook Photo Fetcher 2


Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page