‘t Antwaerps Bierhuyske wint 5de Gouden Lambikstoemper

Tijdens de Dag van de Oude Geuze 2014 in Het Streekproductencentrum had De Lambikstoempers vzw wederom de eer een Gouden Lambikstoemper uit te reiken, de 5de alweer.

Deze keer verliet de oorkonde voor de eerst maal het Pajottenland. En met recht en rede. Sinds enkele jaren zet men de bieren van spontane gisting nadrukkelijk in de kijker in deze horecazaak. Met maar liefst 5 verse lambieken op het moment van de uitreiking spant deze zaak de kroon. Daarbovenop tellen we niet minder dan 50 lambiekbieren die nagenoeg constant op de lijst prijken. Deze Antwerpenaren kunnen er dan ook een aardig mondje over vertellen. Een prachtige ambassadeur dus, die deze rol meer dan vervult in het toeristische centrum van de stad.

Proficiat ‘t Antwaerps Bierhuyske in de Hoogstraat in Antwerpen. Doe zo verder!

't Antwaerps Bierhuyske

De 2de plaats wordt bezet door het Centrumhotel in Beersel. Deze zaak werd onlangs grondig opgefrist, met behoud van de mooie bierkaart, inclusief vele lambikbieren. 3de werd het Obstakel in Opwijk. De uitbaters hadden dit pand nagenoeg verlaten om een ‘Bed en Breakfast’ te starten in Frankrijk maar door gebrek aan een ernstige overnemer deed men lustig verder. Mooie, gezellige en gemoedelijke zaak waar men rustig van een lambik Girardin kan genieten.

Een eervolle vermelding was weggelegd voor De Smidse, aan de Herissemmolen in Alsemberg. Een mooie nieuwe zaak waar men van streekgerechten kan genieten en waar lambiekbieren prompt een hoofdrol vervullen. Zeker een bezoek waard. Wij volgen ze alvast van nabij op.

5de Gouden Lambikstoemper

Met vriendelijke groet,
Steven Lintermans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *