Gouden Lambikstoemper 2023 gewonnen door …

Gouden Lambikstoemper 2023

… In de Verzekering tegen de Grote Dorst uit Lennik (Eizeringen)

Aan de hand van een ondertussen indrukwekkende lijst van horecazaken, een aantal criteria (die opgesteld zijn na vele uren besprekingen) en na anoniem plaatsbezoek aan de voorgestelde zaken hebben wij, De Lambikstoempers vzw, op zondag 29 oktober 2023 voor de 14de keer onze Gouden Lambikstoemper uitgereikt aan de zaak die, in onze ogen, in 2023 het meeste aandacht besteed heeft aan de lambikbieren.

En de winnaar dit jaar is ‘In de Verzekering tegen de Grote Dorst’ (Frans Baetensstraat 45 te 1750 Eizeringen) geworden! Zodra je er een voet binnenzet, waan je je eind de jaren ’40 of begin ’50. Het werd soms wel eens “het café met de langste naam en met de kortste openingsuren” genoemd, omdat het sedert de jaren ’70 enkel open was van 10u00 tot 13u30, maar daar kwam in 2017 verandering in. Naar aanleiding van het 175-jarig bestaan van de zaak besliste uitbater Kurt Panneels om het café voortaan op zon- en hoogdagen open te houden van 10u00 tot 20u00. Ondertussen werd het ook een paar keer verkozen tot ‘beste bierbestemming ter wereld’!

En nu mag de herberg aan het kerkplein van Eizeringen ook de Gouden Lambikstoemper 2023 in ontvangst nemen, dankzij één van de meest uitgebreide geuze- en kriekselecties ter wereld. Proficiat Kurt… en de volledige familie Panneels!

Traditiegetrouw werd de Gouden Lambikstoemper uitgereikt tijdens onze Dag(en) van de Oude Geuze, op de parking van het Streekproducten Centrum te Halle, op 28 & 29 oktober 2023, oftewel het laatste weekend van de Maand van de Lambiek, georganiseerd door Toerisme Vlaams-Brabant.

De Gouden Lambikstoemper is een kunstige oorkonde voorzien van enige poëzie opgemaakt door Ludo Buggenhout. Winnaar Kurt Panneels mocht zijn award in ontvangst nemen uit de handen van onze voorzitter, Johan “Wanne” Madalijns.

Foto’s: Jan Demol

Gouden Lambikstoemper 2024

Omdat het jaar na jaar moeilijker wordt om onze Gouden Lambikstoemper uit te reiken aan een evenwaardige en terechte nieuwe winnaar gaan we misschien niet elk jaar meer een Gouden Lambikstoemper uitreiken. Ben jij ervan overtuigd dat we écht nog iemand over het hoofd zien, die ‘m volgend jaar zeker moet winnen? Laat het ons dan zeker weten!

Hoe? Door jouw favoriet voor de Gouden Lambikstoemper 2024 door te sturen via onze website. En ja, dat kan het hele jaar doorlopend.

De Gouden Lambikstoemper 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *