Gouden Lambikstoemper 2019 gewonnen door …

3 Fonteinen Restaurant uit Beersel!

Aan de hand van een ondertussen indrukwekkende lijst van horecazaken, een aantal criteria (die opgesteld zijn na vele uren besprekingen) en na anoniem plaatsbezoek aan de voorgestelde zaken hebben wij, De Lambikstoempers vzw, op zondag 24 november 2019 voor de 10de keer onze Gouden Lambikstoemper uitgereikt aan de zaak die, in onze ogen, in 2019 het meeste aandacht besteed heeft aan de lambikbieren.

En de winnaar dit jaar is 3 Fonteinen Restaurant (Herman Teirlinckplein 3 te 1650 Beersel) geworden, omwille van hun zéér mooie aanbod aan lambikbieren (Oude Geuze, Oude Kriek …), maar ook lambik in zijn pure vorm. Zaakvoerder Thomas Debelder is bovendien een zeer goede ambassadeur voor het Pajottenland én alle bieren van spontane gisting die er geproduceerd worden. Goed bezig dus! 🙂

Top 3

Vervolledigen onze top 3 dit jaar … Op de 2de plaats: café Den Obelix, op de Grote Markt van Halle, alwaar men steeds terecht kan voor een goed glas Oude Geuze, Oude Kriek of lambik.

Op de 3de plaats: restaurant / bierherberg De Smidse uit Alsemberg, op enkele jaren tijd uitgegroeid tot een gevestigde waarde, waar bieren van spontane gisting steeds op ne piedestal worden gezet en het zalig genieten is van al het lekkers dat het Pajottenland te bieden heeft. Merci daarvoor, Peloes!

Onze eervolle vermelding tenslotte gaat dit jaar naar het zeer recent geopende Salamangee, het eerste foodsharing restaurant in Halle. Uitbaters Gerrit en Sven serveren niet alleen streekproducten op je bord, ook hun bierkaart is voorzien van al het lekkers uit de streek met diverse oude geuzes en andere lambikbieren in de kijker.

Winnaar 2020

Wie onze Gouden Lambikstoemper volgend jaar wint? Daar kan jij aan bijdragen!
Hoe? Door jouw favoriet voor de Gouden Lambikstoemper 2020 door te sturen via onze website. En ja, dat kan nu al!

De Gouden Lambikstoemper is een kunstige oorkonde voorzien van enige poëzie opgemaakt door Ludo Buggenhout.

Bekijk ook onze lijst van alle vorige winnaars!

Lambikcafés lijst

Hoe wij jaarlijks de nominaties verzamelen en de uiteindelijke winnaar van onze Gouden Lambikstoemper verkiezen? Dat gebeurt op basis van een intussen indrukwekkende lijst van lambikcafés en horecazaken met speciale aandacht voor onze Pajottenlandse trots van spontane gisting. En ja, die lijst staat gewoon online, ter uwe beschikking!

Meer zelfs: indien u zélf nog suggesties hebt om onze lijst te vervolledigen, kan u deze steeds doorsturen via redactie@lambikstoempers.be. Wij trachten jouw suggesties dan zo spoedig mogelijk aan te vullen, na een vanzelfsprekende controle van hun aanbod aan spontane gistingsbieren.

Wie weet bepaal jij zo wel de winnaar van onze Gouden Lambikstoemper 2020, traditiegetrouw uitgereikt op onze Dag van de Oude Geuze in Streekproducten Centrum te Halle.

Dag van de Oude Geuze 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *