Gouden Lambikstoemper 2016 voor …

Gouden Lambikstoemper 2016 't Parlement

… ‘t Parlement in Halle!

Aan de hand van een ondertussen indrukwekkende lijst van horecazaken en een aantal criteria (die opgesteld zijn na vele uren besprekingen) en na anoniem plaatsbezoek aan de voorgestelde zaken hebben wij, De Lambikstoempers vzw, op zondag 11 september 2016 voor de 7de keer onze Gouden Lambikstoemper uitgereikt aan de zaak die, in onze ogen, in 2016 het meeste aandacht besteed heeft aan de lambikbieren.

Winnaar werd dit jaar ‘t Parlement (Klinkaert 10-19 te 1500 Halle), omwille van hun mooie aanbod aan lambikbieren (Oude Geuze, Oude Kriek …), maar ook lambik in zijn pure vorm. Dit alles bovendien in een aangenaam kader, onder de toren van de Basiliek, met kunde en vaardigheid geschonken waarop vele horecazaken jaloers mogen zijn.

Top 3

Sluiten onze top 3 van dit jaar verder af … Op een 2de plaats: De Kluis in Buizingen, ook garant voor een mooi aanbod aan spontane gistingsbieren uit het Pajottenland en de Zennevallei.

Brons is dit jaar weggelegd voor het Centrumhotel te Beersel, alwaar men steeds terecht kan voor een goed glas Oude Geuze of Oude Kriek.

En tenslotte gaat onze eervolle vermelding dit jaar naar Eetcafe D’Akte in Sint-Kwintens-Lennik. Proficiat aan alle laureaten!

Winnaar 2017

Wie onze Gouden Lambikstoemper volgend jaar wint? Daar kan jij aan bijdragen!
Hoe? Door jouw favoriet voor de Gouden Lambikstoemper 2017 door te sturen via onze website. En ja, dat kan nu al!

De Gouden Lambikstoemper is een kunstige oorkonde voorzien van enige poëzie opgemaakt door Leo Lintermans.

Gouden Lambikstoemper 2016 oorkonde

Bekijk ook onze lijst van alle vorige winnaars!

20 jaar Streekproducten Centrum Halle

Zoals steeds werd onze Gouden Lambikstoemper uitgereikt tijdens onze Dag(en) van Oude Geuze, die steevast in het Streekproducten Centrum te Halle plaatsvindt. En dit jaar werd het een bijzondere editie, dankzij de viering van hun 20ste verjaardag, die gevierd werd met een heuse streekproductenmarkt op de parking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *