Bierweekend 2019

Voor de 20ste keer richt De Lambikstoempers vzw hun jaarlijks BIERWEEKEND in. Deze twintigste editie gaat traditioneel door tijdens het laatste weekend van augustus, in het Bezoekerscentrum ‘De Lambiek’ te Alsemberg (Beersel).

Zaterdag 24 augustus van 14:00 tot 00:00 en zondag 25 augustus van 14:00 tot 20:00.

button Hoe er geraken?

Lambikstoempers Bierweekend

+100 verschillende bieren

Zoals vorige jaren hebben we het ruim aangepakt: we laten de bezoekers de keuze uit meer dan 100 verschillende bieren.

button Bekijk hier onze Bierlijst 2019

We hebben getracht om zoveel mogelijk verschillende soorten bier bij elkaar te krijgen, te degusteren in proefglaasjes van 15cl. (Zo kan u véél proeven.) 🙂 Uiteraard schenken we een zéér uitgebreid gamma lambikbieren (van het basisbrouwsel lambik over geuze en kriek tot fruitbieren), met dank aan Streekproducten Centrum Halle.

Heel wat van de bieren halen we ook persoonlijk af bij de brouwers en dit zijn meestal bieren die niet zo bekend zijn bij het grote publiek. “Speciallekes” verzekerd dus!

Lambikstoempers Bierweekend

Deze 100 bieren zijn slechts een kleine greep uit de Belgische bieren, we kunnen met recht en rede zeggen dat België hét bierland bij uitstek is. Je kan stellen dat elke bezoeker wel een Belgisch bier zal vinden dat in zijn/haar smaak zal vallen (van zoet via fruitig over zuur naar bitter).

Bieren in de kijker: de favorieten van het bestuur

Zoals steeds zetten we elke keer ook welbepaalde bieren extra in de kijker. Dit jaar hebben we – gezien onze 20ste verjaardag – gekozen om u te trakteren op onze eigen favorieten, 10 unieke (en volgens ons superlekkere) bieren in totaal. Komt dat zeker proeven! 😉

Lambikstoempers Bierweekend

De hongerige kunnen plaatselijk snacks aanschaffen: een lekkere boterham met plattekaas & radijsjes/lente-ui (ideaal bij een lekkere Oude Geuze/Kriek!), een portie kaas/salami/mixed, of een klassieke croque monsieur, allen verzorgd door de Ouderraad Basisschool Huizingen.

Een niet te missen succes bij de bezoekers is bovendien de Biertombola: voor een kleine bijdrage maak je kans om met een mooie bierprijs huiswaarts te keren. Wie niet waagt, niet wint!

De kleinsten zijn tenslotte ook meer dan welkom bij ons! Terwijl u proeft, kunnen de kinderen zich uitleven met onze grote kleurwedstrijd of op het springkasteel. Voor hen voorzien we tevens fruitsap en water.

“Niet het grootste, wel het gezelligste bierfestival”

De Lambiek Beersel           Streekproducten Centrum Halle           Ouderraad Basisschool Huizingen   Gemeente Beersel

GRATIS INKOM!

button Hoe er geraken?

button Bekijk hier onze Bierlijst 2019

Lambikstoempers Bierweekend 2019 affiche

button Bekijk de foto’s van ons Bierweekend 2018