Bierweekend 2014

Voor de 15-de maal richten “De Lambikstoempers” hun jaarlijks BIERWEEKEND in. Deze vijftiende editie gaat traditioneel door op het laatste weekend van augustus, nl. op zaterdag 30 en zondag 31 augustus 2014 in het Bezoekerscentrum “De Lambiek” te Alsemberg (Beersel). Zaterdag van 14.00 uur tot 24.00 uur en zondag van 14.00 uur tot 20.00 uur.

>> Hoe er geraken?

sfeerfoto1 sfeerfoto2 Sfeerfoto3

+100 verschillende bieren

Zoals vorige jaren hebben we het ruim aangepakt: we laten de bezoekers de keuze uit meer dan 100 verschillende bieren.

>> Bekijk onze Bierlijst 2014

We hebben getracht om zoveel mogelijk verschillende soorten bier bij elkaar te krijgen.
Uiteraard een heel gamma lambikbieren (van het basisbrouwsel lambik over Oude Geuze en Oude Kriek tot fruitbieren). Deze bieren komen allen uit het Streekproducten Centrum te Halle. Een groot aantal uitzonderlijke bieren halen we persoonlijk af bij de brouwers.

Zoals elk jaar zorgen we ook zelf voor onze eigen primeur: we opteerden, na het gigantisch succes van vorige jaren, opnieuw voor ons eigen “LAMBOOSKE”, maar we hebben ook de versie van 2013 gebotteld. Op deze manier kan je het verschil proeven tussen ons vers Lambooske en dit van 2013.

Deze 100 bieren zijn slechts een kleine greep uit de Belgische bieren, we kunnen met recht en rede zeggen dat België het bierland is. Je kan stellen dat elke bezoeker wel een Belgisch bier zal vinden dat in zijn/haar smaak zal vallen (van zoet via fruitig over zuur naar bitter).

Bieren in de kijker

Aangezien dit onze 15de editie is, zetten we onze eigen bieren in de kijker:

Wegens groot succes bij de vorige edities, wordt opnieuw een “LAMBOOSKE” gemaakt, maar we hebben ook ons “Lambooske 2013” op fles. Zo kan je het verschik tussen een vers Lambooske en een versie van 1 jaar oud proeven.
We hebben ook onze Cuvée Lambikstoemper.

Behalve voor onze bieren in de kijker, worden alle bieren aangeboden voor € 1,50 en geserveerd in onze eigen “Lambikstoempers”-proeverglazen van 15 cl. Hierdoor moet het mogelijk zijn om verscheidene van deze bieren te degusteren.

Sfeerfoto4   BAH

De hongerige kunnen plaatselijk snacks aanschaffen aan de stand van Geitjesweelde uit Gooik, of een sandwich bij de stand van de gemeente Beersel. Ook deze keer is Geitjesweelde opnieuw van de partij met hun geitenkaas, melkijs, gebak, rijstpap en pudding. En zoals bij de vorige edities zorgen zij in exclusiviteit op het Bierweekend voor de croque monsieur op basis van geitenkaas, ananas …

Een niet te missen succes bij de bezoekers is de Biertombola: voor een kleine bijdrage maak je kans om met een mooie bierprijs huiswaarts te keren. Wie niet waagt, niet wint…

Kleurwedstrijd: Ouders die met hun kroost rustig willen proeven kunnen dit jaar hun kinderen laten deelnemen aan onze grote kleurwedstrijd.

GRATIS INKOM!

>> Hoe er geraken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *