08/12/2023: Proeverij Belgische bieren, exclusief voor export

In het Jaarrapport 2022 van de Belgische Brouwers kon je lezen dat 70% van de Belgische bierproductie bestemd was voor de export. Wereldwijd werd er in 2022 niet minder dan 16.390.562 hectoliter bier geëxporteerd (waarvan 13.446.128 hectoliter binnen Europa en 2.944.434 hectoliter buiten Europa).

Het grootste deel van deze uitgevoerde bieren zijn bieren die je ook bij ons in de rekken kan terugvinden. Sommige brouwerijen brouwen echter ook bieren die enkel voor de buitenlandse markt bestemd zijn, favoriete smaken zijn nu eenmaal van land tot land enorm verschillend.

De Lambikstoempers vzw heeft een tiental van die Belgische bieren die exclusief voor het buitenland gemaakt worden en in ons Belgenlandje dus niet te vinden, kopen of proeven zijn op de kop kunnen tikken. En daar zitten, wat had je gedacht, wel een paar extreme of vreemde combinaties tussen!

Benieuwd? Schrijf je vlug in, want het aantal plaatsen is uiteraard beperkt.

Afspraak op vrijdag 8 december 2023 om 19u45 in zaal ‘Regenboog’ (Zennedal), Alsembergsesteenweg 130 te 1501 Buizingen (achter de Don Bosco-kerk)

INSCHRIJVEN

De deelnameprijs voor deze proeverij bedraagt 15 euro (voor Lambikstoempers leden), 18 euro (voor Zythosleden) en 22 euro (voor anderen).

Inschrijven doe je door een e-mail te sturen vóór zondag 3 december 2023 naar proeverij@lambikstoempers.be met:

  • je naam
  • het aantal deelnemende personen
  • de vermelding ‘Export’

Je zal dan via e-mail verdere richtlijnen krijgen betreffende je inschrijving.

Zaal Regenboog bevindt zich aan de linkerkant en op de 1ste verdieping van het Zennedal-complex.

In de hoop U op deze activiteit te mogen ontmoeten,
vriendelijke groeten,
Johan “Wanne” Madalijns,
Voorzitter De Lambikstoempers VZW

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *