Bierweekend 2023

Voor de 22ste keer richt De Lambikstoempers vzw hun jaarlijks BIERWEEKEND in. Deze tweeëntwintigste editie gaat traditioneel door tijdens het laatste weekend van augustus, in het Biercentrum ‘De Lambiek’ te Alsemberg (Beersel).

Zaterdag 26 augustus van 14:00 tot 00:00 en zondag 27 augustus van 14:00 tot 20:00.

Hoe er geraken?

+100 verschillende bieren

Zoals vorige jaren hebben we het ruim aangepakt: we laten de bezoekers de keuze uit meer dan 100 verschillende bieren, waaronder een 80-tal lambiekbieren én een mooie selectie van 20 nieuwe en/of bijzondere Belgische bieren die minder of helemaal (nog) niet bekend zijn bij het grote publiek. Het afgelopen jaar was er één van vele nieuwigheden. Het bierlandschap is immers constant in beweging.

Bekijk hier onze Bierlijst 2023

We hebben getracht om zoveel mogelijk verschillende soorten bier bij elkaar te krijgen, te degusteren in proefglaasjes van 15cl, aan erg democratische prijzen. (Zo kan u véél proeven.) 🙂 Uiteraard schenken we een zéér uitgebreid gamma lambikbieren (van het basisbrouwsel lambik over geuze en kriek tot fruitbieren), met dank aan ondermeer Streekproducten Centrum Halle en Het Huis van de Geuze. Ook hier een paar exclusieve, dus kom ze zeker ontdekken op ons Bierweekend!

Lambikstoempers Bierweekend

Deze 100 bieren zijn slechts een kleine greep uit de Belgische bieren, we kunnen met recht en rede zeggen dat België hét bierland bij uitstek is. Je kan stellen dat elke bezoeker wel een Belgisch bier zal vinden dat in zijn/haar smaak zal vallen (van zoet via fruitig over zuur naar bitter).

Lambèreke

Op 29 mei 2023 moest De Lambikstoempers vzw plotseling afscheid nemen van zijn beheerslid Robert ‘Bèreke’ Mollaert. Op de afscheidsplechtigheid in De Meent hebben we samen het glas geuze gehoffen als laatste groet. Ook op ons Bierweekend zullen we ‘den Bère’ missen, en daarom besloten we om opnieuw (een kleine hoeveelheid) frambozen te laten macereren op lambiek van 3 Fonteinen, onder de naam….. ‘Lambèreke’.

Dit is een variant op ons ‘Lambooske’, een creatie waar den Bère ‘zot van was’. Voor de eerste bezoekers te proeven… als oprecht eerbetoon!

En meer…

Honger? Geen paniek, op ons Bierweekend kan je ook plaatselijk snacks aanschaffen: vers bereide croque monsieur, een lekker balleke en/of een portie kaas/salami/mix.

Een niet te missen succes bij de bezoekers is bovendien de Biertombola: voor een kleine bijdrage maak je kans om met een mooie bierprijs huiswaarts te keren. Wie niet waagt, niet wint!

Lambikstoempers Bierweekend

De kleinsten zijn tenslotte ook meer dan welkom bij ons! Terwijl u proeft, kunnen de kinderen zich uitleven met onze grote kleurwedstrijd of op het springkasteel. Voor hen voorzien we tevens fruitsap(pen), limonade, cola en water. Er is ook koffie beschikbaar.

“Niet het grootste, wel het gezelligste bierfestival”

Lambikstoempers Bierweekend

GRATIS INKOM! IEDEREEN WELKOM!

Bekijk de foto’s van ons Bierweekend 2022