Bierweekend 2022

Voor de 21ste keer richt De Lambikstoempers vzw hun jaarlijks BIERWEEKEND in. Deze eenentwintigste editie gaat traditioneel door tijdens het laatste weekend van augustus, in het Bezoekerscentrum ‘De Lambiek’ te Alsemberg (Beersel).

Zaterdag 27 augustus van 14:00 tot 00:00 en zondag 28 augustus van 14:00 tot 20:00.

button Hoe er geraken?

LET OP: De Brusselsesteenweg in Alsemberg (vlak aan ‘De Lambiek’) is afgesloten wegens wegwerkzaamheden, komende uit de richting van Brussel. Wie via Halle/Huizingen/Dworp en het Winderickxplein komt, kan – ondanks de werken – wél gewoon door.

Lambikstoempers Bierweekend

+100 verschillende bieren

Zoals vorige jaren hebben we het ruim aangepakt: we laten de bezoekers de keuze uit meer dan 100 verschillende bieren: 90(!) lambiekbieren én 17 Brusselse bieren.

button Bekijk hier onze Bierlijst 2022

We hebben getracht om zoveel mogelijk verschillende soorten bier bij elkaar te krijgen, te degusteren in proefglaasjes van 15cl. (Zo kan u véél proeven.) 🙂 Uiteraard schenken we een zéér uitgebreid gamma lambikbieren (van het basisbrouwsel lambik over geuze en kriek tot fruitbieren), met dank aan Streekproducten Centrum Halle.

Heel wat van de bieren halen we ook persoonlijk af bij de brouwers en dit zijn meestal bieren die niet zo bekend zijn bij het grote publiek. “Speciallekes” verzekerd dus!

Lambikstoempers Bierweekend

Deze 100 bieren zijn slechts een kleine greep uit de Belgische bieren, we kunnen met recht en rede zeggen dat België hét bierland bij uitstek is. Je kan stellen dat elke bezoeker wel een Belgisch bier zal vinden dat in zijn/haar smaak zal vallen (van zoet via fruitig over zuur naar bitter).

Bieren in de kijker: Brussel boven!

Zoals steeds zetten we elke keer ook welbepaalde bieren extra in de kijker. Dit jaar hebben we gekozen om u te trakteren op een divers aanbod van 100% Brusselse bieren, in onze Belgische hoofdstad gebrouwen. Komt dat zeker proeven! 😉

Lambikstoempers Bierweekend

De hongerige kunnen plaatselijk snacks aanschaffen: witte pens, een homemade gehaktbal, droge worst, een portie kaas en/of een klassieke croque monsieur.

Een niet te missen succes bij de bezoekers is bovendien de Biertombola: voor een kleine bijdrage maak je kans om met een mooie bierprijs huiswaarts te keren. Wie niet waagt, niet wint!

De kleinsten zijn tenslotte ook meer dan welkom bij ons! Terwijl u proeft, kunnen de kinderen zich uitleven met onze grote kleurwedstrijd of op het springkasteel. Voor hen voorzien we tevens fruitsap(pen), limonade, cola en water. Er is ook koffie beschikbaar.

“Niet het grootste, wel het gezelligste bierfestival”

De Lambiek Beersel    Streekproducten Centrum Halle    Gemeente Beersel

GRATIS INKOM!

button Hoe er geraken?

button Bekijk hier onze Bierlijst 2022

Lambikstoempers Bierweekend 2022

button Bekijk de foto’s van ons Bierweekend 2019