Bierweekend 2017

Voor de 18-de maal richt De Lambikstoempers vzw hun jaarlijks BIERWEEKEND in. Deze achttiende editie gaat traditioneel door tijdens het laatste weekend van augustus, in het Bezoekerscentrum ‘De Lambiek’ te Alsemberg (Beersel).

Zaterdag 26 augustus van 14:00 tot 00:00 en zondag 27 augustus van 14:00 tot 20:00.

 

button Hoe er geraken?

 

Bierweekend

+100 verschillende bieren

Zoals vorige jaren hebben we het ruim aangepakt: we laten de bezoekers de keuze uit meer dan 100 verschillende bieren.

button Bekijk hier onze Bierlijst 2017

 

We hebben getracht om zoveel mogelijk verschillende soorten bier bij elkaar te krijgen, te degusteren in proefglaasjes van 15cl. (Zo kan u véél proeven.)
Uiteraard schenken we een zéér uitgebreid gamma lambikbieren (van het basisbrouwsel lambik over geuze en kriek tot fruitbieren), met dank aan Streekproducten Centrum Halle. Heel wat van de bieren halen we ook persoonlijk af bij de brouwers en dit zijn meestal bieren die niet zo bekend zijn bij het grote publiek. “Speciallekes” verzekerd dus!

Zoals elk jaar zorgen we ook zelf voor onze eigen primeur. We opteerden, na het gigantisch succes van vorige jaren, opnieuw voor ons eigen ‘Lambooske’: frambozen opgelegd op jonge lambik van Lindemans. Een combinatie van lambik met de geur en zachte nasmaak van frambozen.

Bierweekend

 

Deze 100 bieren zijn slechts een kleine greep uit de Belgische bieren, we kunnen met recht en rede zeggen dat België hét bierland bij uitstek is. Je kan stellen dat elke bezoeker wel een Belgisch bier zal vinden dat in zijn/haar smaak zal vallen (van zoet via fruitig over zuur naar bitter).

Bieren in de kijker

Zoals steeds zetten we elke keer ook welbepaalde bieren extra in de kijker. Dit jaar hebben we een zeer mooie selectie van buitenlandse bieren gemaakt, uit diverse landen. Komt dat zeker proeven! 😉

Bierweekend

 

De hongerige kunnen plaatselijk snacks aanschaffen: kaas of een lekkere boterham. En ook Sven Deman (Chocolatier Valentino) zal aanwezig zijn om je te laten proeven van artisanale bierpralineswhere beer meets chocolate!

Een niet te missen succes bij de bezoekers is bovendien de Biertombola: voor een kleine bijdrage maak je kans om met een mooie bierprijs huiswaarts te keren. Wie niet waagt, niet wint!

En ook de kleinsten zijn meer dan welkom bij ons! Terwijl u proeft, kunnen uw kinderen zich uitleven met onze grote kleurwedstrijd of op het BumpFun springkasteel. Voor hen voorzien we ook fruitsap en water.

BumpFun

GRATIS INKOM!

button Hoe er geraken?

button Bekijk hier onze Bierlijst 2017

 

Lambikstoempers Bierweekend 2017 affiche

 

button Foto’s van ons Bierweekend 2016